*** 81 ile kısıtlama genelgesi geldi***
***Vaka sayımız 4 katına çıktı***
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 804,97, Ankara'da 419,06, İzmir'de 304,07 oldu. Haftalık verilere göre Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Haftalık verilere göre Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.
Kahramanmaraş’ta riskli bölge ve vaka artışı yaşanan yerler alarm vermeye başlamıştı. Koronavirüs vakalarının ilk süreçte en çok görüldüğü illerden birisi olan Kahramanmaraş'ta, vakalar önceki süreçteki gibi tırmanışa geçti. 
15 GÜNLÜK KISMİ KAPANMA KARARI GELDİ
Herkesin merakla beklediği Beştepe'deki kritik toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı içerisinde alınacak tedbirleri açıkladı. Cumhur Başkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısında Vaka ve vefat sayılarımızın artış göstermesiyle tedbirleri sıkılaştırmaya yönelik kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ramazan ayının ilk 2 haftasında kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Artan vakalar, bizi yeniden tedbirleri sıkmaya yöneltti. Şayet beklediğimiz iyileşmeyi sağlayamazsak daha sıkı tedbirler gelecektir” ifadelerini kullandı.

KISITLAMALAR VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma sürecine geçilmesi ile birlikte Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlere izin verilmeyecek ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getirildi. (HABER: İLKER YİYEN)


 

Editör: Haber Merkezi