Bekçi'den hayat kurtaran dokunuş!

"YAŞLI ÇİFT ÖLÜMDEN DÖNDÜ"

Onikişubat ilçesi Şehit Evliya Mahallesi 23 sokakta ki ikamette gece saat 03.00 sularında çıkan yangın, iki katlı müstakil evin tamamını kısa süre içerisinde kapladı. Yangına uykuda yakalanan Bedriye Uzun (57) ve kocası Hamza Uzun (57) alevlerin içerisinde kaldı. Komşularının ihbarı üzerinde bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgeye intikal eden itfaiye erleri, 1.kattaki pencereden alevler içinde kalmış Bedriye Uzun'u su tutarak alevlerden korumaya çalıştı.

"SANİYELERLE YARIŞTILAR"

İkametin çatı katına kadar uzanan ve birleşik olan yan evlerin çatısını da sıçrayan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü sırada, bölgede görevli bir Çarşı ve Mahalle Bekçisi, alt katta bulunan bir iş yerinin demir parmaklıklarına çıktı. İlk önce yaşlı kadının çıkışına engel olan camın önündeki demir korkulukları kırdı ve kendi canını hiçe sayarak, yaşlı kadını alevler arasından çekerek kurtardı. Kocasının ise evin arka bölümünden kendi imkanlarıyla çıktığı öğrenildi. Bekçi'nin hayat kurtaran dokunuşu ise herkes tarafından takdir topladı.

Editör: Haber Merkezi