Uzaktan eğitim sürecinde Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8.sınıf öğrencilerine yönelik izleme, değerlendirme amacıyla Ölçme Değerlendirme Merkezi Koordinatörlüğünde çevrimiçi deneme sınavı yapıldı. Adıyaman’daki öğrencilerin de katıldığı sınav Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından geliştirilen yazılım üzerinden gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sınav sonunda il, ilçe ve okul düzeyinde kapsamlı raporlar hazırlanarak eğitim öğretimden sorumlu tüm paydaşların bilgisine sunulacaktır.
Yapılan sınava katılım sağlayan öğrencilerin sınav ve yazılım hakkında görüşlerini almak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürleri Süleyman Dal ve Hacı Yaşık’ın katılımlarıyla okul ziyaretleri yapıldı. Okullarda Okul müdür yardımcıları, rehber öğretmenler kendi bilgisayarlarını da öğrencilere vererek çok sayıda öğrencinin katılımı için çaba gösterdiler.
Sınavla ilgili olarak İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz şu ifadeyi kullandı:
“Ölçme Değerlendirme Merkezimiz bağımsız olarak İlimizde kurulduğu andan itibaren, çocuklarımızın akademik başarılarını ölçmek, değerlendirmek ve artırmak için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Sistemli, planlı programlı bir şekilde okullarımızda çalışmalar yaptırılıyor. Özellikle 8. sınıf ve 12. sınıfta sınavlara girecek öğrencilerimiz için dijital deneme sınavları gerçekleştiriyor. Bu sınavlara öğrencilerimiz, gerek okullarından gerekse evlerinden katılabiliyorlar. Akademik seviyelerini belirleme ve eksiklerini tespiti etme noktasında çok büyük katkı sağlıyor, bu çerçevede de bugün ilimizin farklı orta okullarında, değerlendirme merkezimiz tarafından deneme sınavı gerçekleştirildi, bu sınavın yapıldığı okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimize başarılar diledik” dedi. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi