TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilciliği'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Yeniler Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle çevrim içi gerçekleştirdiği Kahramanmaraş Diplomasi Okulu etkinliğine katılan İbrahim Kalın, "Türk Dış Politikasının İlkeleri ve Öncelikleri" konulu ders verdi.

KSÜ Rektörü Niyazi Can, TÜGVA İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu ve bir çok öğrencinin katıldığı program yaklaşık 1 saat sürdü. Kahramanmaraş diplomasi okulu programı çerçevesinde gerçekleştirilen dersler ise bu program ile tamamlanmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yunanistan ile istikşafi görüşmelerin yeniden başlamasına ilişkin, "Bu, önemli bir adımdır. Hem komşumuz Yunanistan'la ilişkilerimiz hem Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz hem de Ege-Doğu Akdeniz dengeleri açısından önemli bir adımdır ve biz bu sürece yapıcı bir şekilde katkı vermeye bundan sonra da devam edeceğiz." dedi.

Kalın, Türkiye'nin gerek Avrupa Birliği'yle gerek Doğu Akdeniz'de gerek Orta Doğu'da Körfez bölgesinde gerek Afrika'da barış ve istikrarın hakim olduğu düzeni inşa etmek için bütün komşularıyla, stratejik ortaklarıyla, müttefikleriyle yoğun çaba içinde olduğunu, bu çabasını bundan sonra da yoğunlaştırarak devam ettireceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi