Partisinin Kahramanmaraş il kongresinde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük, bundan 100 yıl önce Fransızlar'ın Kahramanmaraş’ı işgal ettiğinde Sütçü İmam’ın o çağrısına uyan Kahramanmaraşlılar'ın çok kısa bir süre içerisinde kenti düşmandan temizlediğini hatırlatarak, "Yurdun tamamında da kurtuluş savaşının güç ve kuvvet kazanması için bütün ülkeye yardım etmiştir. Bu parti milletin vicdanından, umutlarından, geleceğe olan şiarından doğmuştur" dedi.

Özellikle son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve milli eğitim alanlarından büyük bir çöküş olduğunu anlatan Küçük, bunları herkesin ekonomik olarak yaşadığını söyledi.

Gençler'in yarınlarını göremediğinden dolayı artık evlilik planı yapamadığını belirten Küçük, "Boşanmalar sürekli artıyor. Türkiye her alanda büyük çöküş yaşıyor. Ülkeyi adeta kara bulutlar kaplamış. Hükümete bakarsanız da her şey güllük gülistanlık. İşte Gelecek Partisi, tüm bu sıkıntılara cevap olarak doğmuştur.  Fakirlik, umutsuzluk, işsizlik, eğitimsizlikten daha kötüsü millet üzerinde ki umutsuzluktur. Bundan daha kötüsü de insanlar üzerinde olan korkudur. İnsanlar umutsuzluğunu dile getiremiyor.  Emin olun çocuklarınıza anlatacak çok hikayeniz olacak. Hayatınızı alnınız açık olarak yaşayacaksınız. Partimiz insanların yüreklerinde yankı bulmak için kuruldu” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi'nin yeni İl Başkanı Muharrem Çevik ise yaptığı açıklamada, günü değil, geleceği kurtarmak için yola çıktıklarını söyledi.

Sözlerimiz değil yaptıklarımız bize referans olacaktır diyen Çevik, "Partimizin kurucusu ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bunun en canlı örneğidir. Başkanlık yaptığı dönemlerde aldığı hayati kararların ne denli tutarlı ve yerinde olduğu aşikardır. Burada genel başkanımız yiğit insan Ahmet Davutoğlu’na bu vatan için  yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Ben bugün memleketime hizmet edebilmek için yetki istemek adına buradayım" dedi.

Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi “Surda bir gedik açtık mukades mi mukades ey deli rüzgar hangi yönde esersen es” evet ben Kahramanmaraş’ın bu mahpus talihini değiştirecek yolu, açacağıma inanıyorum diyen Çevik şunları kaydetti:

"Rabbimin izni ile kendimde o gücü hissediyorum. Sorun ve sıkıntıları bilerek hareket edeceğim.  Kahramanmaraş’ı hak ettiği şekilde temsil edeceğim. Biz gelecek Partisi’nin neferleriyiz. Geçmişi unutmadan hedefimiz gelecekte. Amacımız Kahramanmaraş’ın hak ettiği yerde olmasını sağlamaktır. Bunun içinde bu gediğin açılması gerek. Bu gediği ben ve benim ekibim açacaktır. Ben buna inanıyorum çünkü inanmak başarmaktır."

Çevik, yeni doğan Gelecek Parti’sinin devleti çok iyi yönetebileceğinden emin olduğunu aktararak, "İlerdeki seçimlerde iktidar olacak bu partiyi iktidara taşıyacak kadrolarında onurla yer almak istiyorum. Kahramanmaraş halkını, taşını, toprağını seviyorum. Kahramanmaraş’ta tüm kesimleri benimseyerek ayrım yapmadan hizmetlerimi sürdüreceğim. Kentimizin tüm sorunlarını biliyorum. Kahramanmaraş’a ağır sanayinin gelmesi için elimden gelen  gayreti göstereceğim. Bizim neden sanayimiz olmasın. Doğu, Güney ve Akdeniz bölgeleriyle bağlantılı Kahramanmaraş’a karşı bu kadar kör kalınması çok acı bir durum. İmar politikası şehrimizin açılımını kısırlaştırmıştır. Teşviklerde yeteri kadar pay alamayan bir memleketimiz var. Ufak bir işte dahi peşkeş çekilir hale gelmiş bu memleket." ifadelerine yer verdi.

Kongreye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük, çok sayıda partili ve davetli katıldı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi