Psikolog Senem Öksüz, yayımladığı mesajda, "Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, merhamet, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren en değerli varlığımızdır" sözlerine yer verdi.

Bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğini belirten Öksüz, annelerin koşulsuz ve karşılıksız sevgi demek olduğunun altını çizdi. Öksüz, ailelerinin, çevrenin ve toplumun daha sağlıklı, daha modern, daha yaşanabilir bir kimliğe bürünmesi için mücadele eden annelerin hakkının ödenemeyeceğini vurguladı.

“AİLENİN YAPI TAŞI ANNEDİR”

Annenin ailenin temel taşı olduğunu kaydeden Öksüz, “Anneler evlatlarını yetiştirirken, her türlü zorluğa göğüs geren, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın eşsiz ve en büyük temsilcileridir. Anneler evlatlarını yetiştirirken aynı zamanda ülkenin geleceğini de şekillendirmektedir. Daha yaşanabilir bir ülke, sağlıklı ve eğitimli nesiller yetişmesi için annelerimizin ne kadar büyük bir mücadele verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle annelerin hakkı hiçbir şekilde ödenmez” dedi.

“SEVGİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN ANNELER GÜNÜ İYİ BİR FIRSAT”

Annelerin yılda sadece bir gün hatırlanmasının doğru olmadığına işaret eden Öksüz, “Anneler Günü,  biz çocukların annelerimize, çevremize ve ülkemize olan sorumluluğumuzu, yanlışlarımızı, hatalarımızı sorgulamamız ve ayrıca dokuz ay boyunca karnında taşıdığı evladı için gözünü kırpmadan canını vermeye her daim hazır olan annelerimize sevgimizi göstermek için de güzel bir fırsattır. Annelerimizin yanımızda oldukları her anı değerlendirmek ve onlara yürekten saygının ve sevginin ışığını yansıtmak temel görevimizdir. Dünyanın en kutsal varlıkları olduğuna inandığım başta evladını teröre kurban vermiş şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü içtenlikle kutluyor, varlıklarıyla bize büyük güç veren, sevginin en yücesini barındıran sevginin diğer adı olan annelerimizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu. (HABER: YAŞAR ERİKLİ)

Editör: Haber Merkezi