Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şadiye

CANATAN ‘In ortak olduğu DEĞERLERİMLE GÜZELLEŞİR DÜNYAM (MY WORLD BECOMES BEAUTIFUL WITH MY VALUES) adlı eTwinning projesi öğrencilere dürüstlük, yardımlaşma, merhamet, adalet, sorumluluk gibi evrensel değerleri öğretirken bir yandan da onlara pandeminin zorlu şartlarında moral veriyor.

Kuruculuğunu Mersin Mezitli İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgi Öğretmeni Havva Köse ve Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Halil Dündar Cangüven üstlendiği proje ekibi Samsun, Giresun, Mersin, Ankara, Kahramanmaraş, Kütahya ve Antalya illerinden farklı branşlarda dokuz öğretmen ile Portekiz, Romanya ve İtalya’dan birer öğretmenden oluşmaktadır.

Projenin amacı evrensel olarak kabul gören değerleri öğrencilere çeşitli etkinlikler yoluyla kazandırmaktır. Proje sürecinde belirlenen takvim doğrultusunda evrensel değerler sırayla işlenmektedir. Projeye dahil olan tüm öğrenciler ve öğretmenler online platformlar yoluyla bir araya gelmekte ve evrensel değerler konusunda bilgi alışverişi yapmaktadır. Online görüşmenin sonrasında işlenen değer ile ilgili hikaye yazma, fotoğraf yarışması, resim çizme video çekme gibi farklı etkinliklerle evrensel değerlerin akılda kalıcılığı sağlanmaktadır. Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şadiye Canatan ve öğrencileri de bu projede aktif olarak çalışmakta ve çok keyif almaktadırlar. Proje sürecinde evrensel değerler ile ilgili olarak söyleşiler de planlanmakta ve projeye konuk olan önemli isimler söyleşi gerçekleştirmektedir. (HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER)

Editör: Haber Merkezi