Türkiye Futbol Federasyonu, 2020-2021 sezonu Amatör Futbol Ligleri uygulama esaslarını yayınlandı. Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, liglerin Şubat ayı sonunda başlayacağını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, 2020-2021 sezonunda amatör futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans işlem bedelleri, amatör liglerde yaş ile kategorilerin yer aldığı uygulama esaslarının yönetim kurulu toplantısında kabul edildiği belirtildi. Açıklamada, amatör futbolcuların filiz lisans ile vize işlemlerinin 15 Şubat'ta başlayacağı ve 30 Haziran'a kadar devam edeceği aktarıldı.

Amatör spor kulüpleri konfederasyonu genel başkanı Ali Düşmez, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Genel başkan Düşmez’in açıklamaları aynen şöyle:  “ASKF Başkanlarının Dikkatine! 2020-2021 Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları Kitapçığı bugün TFF web sitesinde yayınlanacaktır. 2020-2021 sezonunda amatör futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans işlem bedelleri, amatör liglerde yaş ve kategorilerin yer aldığı uygulama esasları, 15 Ocak 2021 tarihli TFF Yönetim Kurulu toplantısında kabul edilerek TFF internet sitesinde bugün yayınlanacaktır. Amatör futbolcuların filiz lisans ve vize işlemleri 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Amatör futbolcuların transfer işlemleri ise 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup bitiş tarihi müsabakaların başlamasından sonra ayrıca ilan edilecektir. "2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar" kitapçığı basımı yapılarak tüm amatör kulüplere dağıtımı yapılacaktır”

RESMİ SİTEDE YER ALDI

Konuyla ilgili liglerin uygulama esasları TFF resmi internet sitesinde de yayınlandı. Açıklamada, amatör futbolcuların filiz lisans ile vize işlemlerinin 15 Şubat'ta başlayacağı ve 30 Haziran'a kadar devam edeceği belirtildi. Amatör futbolcuların transfer işlemlerinin ise 15 Şubat'ta başlayacağı, bitiş tarihinin ise daha sonra ilan edileceği ifade edildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Pandemi sürecinde Amatör Liglerde yer alan kulüplerin, futbolcuların ve tüm paydaşların sağlığı öncelik olmak üzere koşulların oluşması halinde Amatör Lig müsabakalarının başlatılabilmesine ilişkin gerekli talimatların hazırlanması ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Genel Başkan Ali Düşmez Başkanlığında 15 Ocak 2021 tarihinde Ankara’da toplanması ile yeşil ışık yakılan Amatör Futbolda Kahramanmaraş hazırlıklarına başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İŞE EL ATTI!

Milyonlarca Amatör Futbolcuların merakla beklediği ne zaman Amatör maçlar başlayacak bilmecesine Cumhurbaşkanlığından sinyal verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 aydır koronavirüs nedeniyle futbol oynayamadıklarını ileten amatör sporculara durumu inceleme sözü verdi.

Ülke genelinde bütün profesyonel liglerin başladığını uluslararası statü teşkil eden kupa maçları, milli maçlar, ampute ligleri, Voleybol ve basketbol maçları oynanırken bu duruma göre Amatör futbol maçlarında virüs var düşüncesine ve Milyonlarca Amatör Futbolcuların çaresizce bekleyişine Cumhurbaşkanı inceleme sözü verdi. Kahramanmaraş’ta ise bu duruma sevinçle karşılandı ve takımlar hareketlenerek yapılacak olan Lisans ve maçlara odaklanmaya başladı.

AMATÖR’E YEŞİL IŞIK YANDI!

Yılan Hikayesine dönen Amatör Futbolun ne zaman oynanıp oynanmayacağına ilişkin Spor Bakanlığı ve TFF harekete geçerek Amatör Futbola yeşil ışık yaktılar. 

Ankara'daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi kendisiyle konuşmak isteyen amatör sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemiden dolayı maçların 10 aydır oynanmadığını belirterek, “Bunu inceleteyim, bakalım. Kendim 16 sene amatör futbol oynadım. Bir bakalım herhangi bir sıkıntı yoksa önünü açarız” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Amatör Futbolcular Birliği adına Barış Altıntaş Gökhan Koç ve Eray Şekerci birlikte 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi.

AMATÖR FUTBOL’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Toplantıda bütün Türkiye'deki Amator futbol camiası için 10 aylık süreci futbolcuların yaşadıkları sıkıntıların boyutlarını gelinen noktada artık dayanacak güçlerinin kalmadığı bundan sonraki süreçte en kısa maçların başlaması özellikle defalarca dile getirdiler. Yapılan görüşmenin ardından çıkan sonuçlar şöyle: 15 Ocak 2021 tarihinde Amatör Futbol Kitapçığı yayınlanacak. 2 Şubat 2021 tarihinde Amatör Futbol transfer sezonu resmi olarak açılacak. Spor Sahalarıyla ilgili yasakların kalkmasıyla birlikte Hemen maçların başlama tarihi resmi olarak açıklanacak.

BAL KATILIM ÜCRETLERİ YATTI, BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 11. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan Kahramanmaraş takımları katılım belgelerini teslim ettiler.

2020-2021 Sezonunda Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Lige Katılım hakkı bulunan Türkoğlu Belediyespor, Elbistanspor ve Andırın Yeşildağspor, 31 Aralık 2020 tarihine kadar Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı'na göndermeleri gerekiyordu. Kahramanmaraş takımları katılım belgelerini ve teslim ettiler ve lige katılım hakkı elde ettiler.

SOSYAL MEDYADAN KATILIM DUYURUSUNU YAPTILAR

2019-2020 sezonunda Bölgesel Amatör lige yükselen Andırın Yeşildağspor, lige katılım ücretini yatırdı. Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Andırın Yeşildağapor 22 bin TL olan lige katılım bedelini yatırdı. Kulüpten yapılan yazılı açıklama da, “Andırın Yeşildağspor olarak Bal ligine katılım ücretini yatırıp başvurumuzu yaptık. İlçemize hayırlı olsun” denildi. Temsilcilerimizden Elbistanspor kulübünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “2020 - 2021 sezonu katılım belgelerimizi federasyona gönderdik. Katılım ücreti olan "22.000" ₺ ücret Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz tarafından yatırıldı. Kendisine Elbistan ve Elbistanspor camiası olarak teşekkür ediyoruz, denildi. Türkoğlu Belediyespor, Elbistanspor ve Andırın Yeşildağspor, Bölgesel Amatör Lige Katılım ücretlerini yatırdılar” ifadesi kullanıldı. 2020 -2021 sezonda Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Türkoğlu Belediyespor 22 bin TL olan lige katılım bedelini yatırdı. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “BAL 2020 -2021 BAL Katılım bedelini yatırdık. Türkoğlumuza, Kahramanmaraş Futboluna hayırlı olsun” denildi.

SAHA DENETİMLERİ DAHA SONRA YAPILACAK

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile Lisans Vize ve Transfer İşlem tarihleri, lige katılması kesinleşen takımların saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacaktır. Ligin başlama tarihi o anki pandemi şartlarına göre ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenecek olup, takımlara müsabakalar başlamadan önce hazırlık çalışmaları yapabilmeleri için yeterli süre verilecek.

BÖLGESEL LİGE KATILIM ÜCRETİ YATIRAN KULÜPLER

1 Andırın Yeşildağspor

2 Türkoğlu Belediyespor

3 Elbistan Spor

4 Nizipspor

5 Fırat Üniversitesi Spor

6 Gaziantep Ankas Spor

7 Elbeylispor

8 Kilis Belediyespor

9 Arguvan Belediyespor

10 Darendespor

Malatya İdman Yurdu, Pütürge Belediyespor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Siverek Belediyespor, Viranşehir Sanayispor, Elazığ Yolspor, Kovancılarspor İmamağaspor, Besni Belediyespor ve Gaziantep Anadoluspor Henüz Açıklama Yok. (HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi