Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Milli Ağaçlandırma Günü anısına 5. Adalet Ormanına fidan dikildi.

Yeni tip koronavirüs Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kuralları içerisinde, sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Ejder Özyaşar, Orman Bölge Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri katıldı.

Kuru topraktan oluşan 4 bin metre kare alana katılımcılar tarafından yaklaşık 600 adet mavi çam, yeşil selvi ve fıstık çamı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Başsavcı İlker Yazıcı, "Türk milleti, Peygamber efendimiz hadisi şerifinde, kıyamet koparken dahi elimizde bulunan fidanı dikelim demiş. Bizde bu anlayışa sahip bir millet olarak, ağaç dikmeye zaten büyük önem veriyoruz. Ormanlarımız gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır." dedi.

Editör: Haber Merkezi