1 / 9

2 / 9

Kentte 12 yıldır hurdacılık yapan elektrik-elektronikçi Emre Sabanlı (42), aynı zamanda hobi olarak antika değeri taşıyan eşyaları biriktirip dönüştürmeye başladı. 

3 / 9

Hobisi zamanla tutkuya dönüşen Sabanlı, köstekli saatlere yöneldi. Topladığı eşyaları artık eve sığdıramayan Sabanlı, bir dükkan açarak bu eşyaları hem sergilemeye hem de ticaretini yapmaya karar verdi.

4 / 9

Dükkanında Osmanlı döneminden kalma saatlerin bulunduğunu belirten Sabanlı, "Hurdadan çıkan antika değerindeki malzemeleri alıp, biriktirmeye başladım. Antika malzemeler evimde çok yer tutmaya başlayınca bir dükkan açmaya karar verdim ve açtım. 

5 / 9

Gördüğüm antikaların hurdalarla satılması içime sinmedi. Evimde biriktirdiğim eşyaları açtığım antika dükkanımın vitrinimde sergiliyorum” dedi.

6 / 9

'ANTİKA MERAKLILARININ UĞRAK YERİ'

Dükkanının antika meraklılarının uğrak yeri olduğunu dile getiren Sabanlı, şöyle devam etti: "Radyoya, saate, televizyona, silaha, bıçağa, kamaya, tüfeğe, herkesin ayrı bir ilgisi var. Ben de en çok köstekli saati seviyorum ve dükkanımda ağırlıklı olarak bunlar bulunuyor. 

7 / 9

Saatlerin yaşları 50 ile 100 arasında değişiyor. En çok talep saate var. Bu işin meraklıları geliyorlar ve alıyorlar. Bu saatlere olan sevgim dedemden geliyor. 

8 / 9

Dedem, eskiden saat tamirciliği yapardı. Ben de yanına gider ve onu saat tamir ederken seyrederdim.

9 / 9

 O zamanlar saatleri çok severdim. Çocuklukta başlayan sevgim, yaşım ilerledikçe arttı” dedi.

Editör: Haber Merkezi