Fabrikayı Saran Alevler Paniğe Neden Oldu

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Körkün Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir halı fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek fabrikanın büyük kısmını sardı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sivas’ta otomobil menfeze devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Sivas’ta otomobil menfeze devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
İçeriği Görüntüle

Gaziantep’te Halı Fabrikasında Korkutan Yangın (1)

Yangına Çok Sayıda Ekip Müdahale Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yangına farklı noktalardan müdahale ederek alevlerin diğer tesislere sıçramasını engellemek için yoğun çaba harcıyor. Fabrikada zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu bildirildi.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, fabrika yakınında bulunan iş yerleri ve binalar tedbir amaçlı tahliye edildi.

Gaziantep’te Halı Fabrikasında Korkutan Yangın (3)

Dumandan Etkilenenlere Müdahale Ediliyor

Yangında ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen bazı çalışanlara sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. Yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutuna ilişkin çalışmaların yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra yapılacağı belirtildi.

Gaziantep’te Halı Fabrikasında Korkutan Yangın (2)

Soğutma Çalışmaları Saatler Sürebilir

Yetkililer, yangının yoğunluğu ve fabrikanın büyüklüğü nedeniyle soğutma çalışmalarının uzun sürebileceğini ifade etti. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri gelişmeleri yakından takip ederken, yangının nedenine ilişkin incelemeler itfaiye ve kriminal ekipler tarafından yürütülüyor.

Kaynak: iha