Gaziantep'te Ramazan İftar Çadırları: Geleneksel Buluşma Noktaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte şehrin dört bir yanında geleneksel iftar çadırlarını kurarak Gazi şehir sakinlerini bir araya getiriyor.

Down sendromlu Abdullah başkanlık makamının "en özel" çalışanı Down sendromlu Abdullah başkanlık makamının "en özel" çalışanı

Belediyenin İftar Çadırları Geleneği

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli noktalarında geleneksel olarak düzenlediği iftar çadırlarını kuruyor. Bu çadırlar, Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin her köşesine taşıyarak vatandaşların bir araya gelmesine olanak sağlıyor.

Ramazan Ayı  Ne Zaman? İlk oruç hangi gün, ilk sahur hangi gece yapılacak?-1Çadırların Konumu ve Kapasitesi

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin yanı sıra şehir merkezinde de çeşitli noktalarda iftar çadırları kuruluyor. Nurdağı Tek Yürek Meydanı ile İslahiye Demokrasi Meydanı başta olmak üzere 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Bosna Hersek Parkı, Ata Park ve Çamlık Park gibi alanlarda iftar çadırları yer alacak. Toplamda 20 bin kişiye hizmet verilecek.

Toplumsal Buluşma ve Dayanışma

Gaziantep'teki iftar çadırları, sadece yemek dağıtımı yapmakla kalmayacak, aynı zamanda şehir sakinlerini bir araya getirerek toplumsal dayanışma ve birlik duygularını pekiştirecek. Bu çadırlar, Ramazan ayının manevi değerlerini yaşatan ve şehirdeki yardımlaşma kültürünü canlı tutan önemli birer simge haline gelmiştir.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK