Anfield Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada İngiliz ekibi etkili bir performans sergiledi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Liverpool, ikinci yarıda bulduğu gollerle farkı açarak mücadeleyi 4-0 kazandı.
Liverpool’un golleri; Dominik Szoboszlai, Hugo Ekitike, Ryan Gravenberch ve Mohamed Salah’tan geldi.
Uğurcan’dan Kritik Kurtarışlar
Galatasaray kalecisi Uğurcan Çakır, özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla farkın daha da açılmasını engelledi. Salah’ın kullandığı penaltıyı kurtaran milli kaleci, takımını bir süre oyunda tuttu.
Sakatlıklar Moralleri Bozdu
Sarı-kırmızılı ekipte Victor Osimhen ve Noa Lang yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle oyuna devam edemedi. Osimhen ilk yarı sonunda oyundan çıkarken, Lang ikinci yarıda yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası sedyeyle kenara alındı.
Avrupa Defteri Kapandı
Bu sonucun ardından Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne son 16 turunda veda etti. Liverpool ise adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.




