Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm şehri sarmışken, görkemli kutlamaların adresi olan Milli İrade Meydanı'nda anlamlı bir duruş sergileyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, tören alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk tarihinin en dönüm noktası olan bu kutlu günü gençliğe armağan etmesinin vizyoner bir deha örneği olduğunu vurgulayan Başkan Görgel, "Hepimizin odak noktası yavrularımız ve gençlerimiz olmalı" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde düzenlenen dev organizasyonda sahne alan şampiyon sporcuları hayranlıkla izlediğini belirten Fırat Görgel, bu devletin kolay kurulmadığının altını çizerek başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran dualarıyla andığını tüm dünyaya ilan etti.
BAŞKAN FIRAT GÖRGEL MİLLİ İRADE MEYDANI’NDA KONUŞTU: "EN SPOR BAYRAMIMIZ"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kent protokolünün tam kadro hazır bulunduğu tarihi 19 Mayıs kutlamalarının ardından mikrofonların karşısına geçerek günün anlam ve önemine yakışır güçlü bir manifesto sundu. Konuşmasına tüm Türkiye’nin ve Kahramanmaraş halkının bayramını kutlayarak başlayan Başkan Görgel, 19 Mayıs’ın Türk milleti için sıradan bir takvim yaprağı değil, küllerinden doğuşun ve esarete başkaldırının sarsılmaz bir sembolü olduğunu hatırlattı. Alandaki yoğun kalabalığın ve gençlerin gözlerindeki bağımsızlık ışığının kendisini duygulandırdığını ifade eden Görgel, yerel yönetim olarak gençliğe yönelik yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini müjdeledi.
"TÜRK TARİHİN EN ÖNEMLİ GÜNÜNÜN GENÇLERE İTHAF EDİLMESİ ATATÜRK’ÜN VİZYONUDUR"
Milli mücadelenin ilk kıvılcımının çakıldığı günün gençliğe emanet edilmesinin dünyada eşi benzeri olmayan bir güven göstergesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şu asil ve tarihi sözleri kaydetti:
"Bugün hepimiz için çok tarihi ve müstesna bir gün. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir kıvançla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu önemli gün gençlerimize hediye edilmiş. Gerçekten aslında Türk tarihinin en büyük, en kırılma noktası olan tarihlerinden bir tanesinin gençlere ithaf edilmesi, Cumhuriyetimizin kurucusunun gençliğe ne kadar büyük bir ehemmiyet ve önem verdiğini hepimize bir kez daha apaçık gösteriyor. O yüzden devlet olarak, millet olarak hepimizin aslında ana odak noktası her zaman gençler olmalı; çocuklarımız ve yavrularımız olmalı. Biz adımlarımızı onlara göre atmalıyız."
"GENÇLERİMİZİ BUGÜN BURADA İZLEMEK BANA BÜYÜK BİR KEYİF VE GURUR VERDİ"
Milli İrade Meydanı'nı dolduran Wushu, Taekwondo, Güreş ve Jimnastik takımlarının sergilediği yüksek performanslara özel bir parantez açan Başkan Fırat Görgel, sporcuların yetenekleri karşısında duyduğu memnuniyeti gizlemedi. Organizasyonun kusursuzluğuna dikkat çeken Görgel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün gerçekten Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün himayesinde çok güzel, eksiksiz bir program düzenlenmiş. Ben ilk etapta emeği geçen, bu organizasyona ter akıtan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi bugün burada, bu meydanda izlemek benim için çok keyifliydi. Açıkçası onların uluslararası düzeydeki başarılarını görmek, o muazzam yeteneklerine şahit olmak hepimize bir kez daha gurur verdi. Tabii ki bu bayramı gençlerimize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gerçekten bu Cumhuriyet kolay kurulmadı, bu devlet kolay kazanılmadı. Hepimiz her saniye bunun sarsılmaz bilincinde olmalıyız. Bugün meydanda böyle inançlı, dinamik ve milli değerlerine bağlı bir gençliğin yetiştiğini görmek açıkçası geleceğe dair hepimize sonsuz bir güven ve gurur veriyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."




