Kontrolden çıkan kamyon faciaya neden oluyordu

Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan hafriyat kamyonu park halindeki bir otomobilin üzerine devrilmek üzereyken duvarda asılı kaldı. Olası bir can kaybının eşiğinden dönülen olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Kaza, Karlısu Mahallesi yakınlarında saat 11.30 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, bölgedeki taş ocağından çakıl taşıyan 06 EIU 114 plakalı MAN marka hafriyat kamyonu, yokuş aşağı indiği sırada sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce bir elektrik direğine çarptı. Direği yıkan kamyon, hızını kesemeyerek park halindeki 31 AIR 83 plakalı Hyundai marka otomobile yöneldi.

Kamyon, otomobilin üzerine devrilmekten son anda kurtuldu

Tonaj sınırının üzerinde yük taşıdığı tahmin edilen kamyon, otomobilin üzerine devrilmeye ramak kala kaldırım kenarındaki bir beton duvarda adeta askıda kaldı. Kaza nedeniyle büyük korku yaşayan çevre sakinleri, olayın ucuz atlatıldığını dile getirdi. Kamyonun devrilmesi halinde hem otomobilde büyük hasar meydana gelecek hem de olası can kayıpları yaşanabilecekti.

Elektrik direği yıkıldı, araçlarda maddi hasar meydana geldi

Kamyonun çarptığı elektrik direği yıkılırken, olay yerindeki bazı mahallelerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Araçlarda ise maddi hasar oluştu. Kamyonun kabin bölümü ve sol tarafı ciddi şekilde zarar görürken, otomobilde de tavan ve kaporta bölgesinde ezilmeler meydana geldi.

Mahalleli yetkililere seslendi: “Taş ocaklarına tonaj denetimi yapılsın”

Kaza sonrası bölgede toplanan mahalle sakinleri, taş ocaklarından çıkan ağır tonajlı araçların kontrolsüzce mahalle içinden geçmesinden şikâyet etti. Daha önce de benzer kazaların yaşandığını belirten vatandaşlar, yetkililerden tonaj denetimlerinin sıklaştırılmasını istedi.

Isparta Yalvaç’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: Sürücü Yaralandı
Isparta Yalvaç’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: Sürücü Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Kazanın ardından olay yerine gelen jandarma ve trafik ekipleri inceleme başlatırken, kamyon sürücüsünün ifadesine başvuruldu. Şirket yetkilileri ise olayın detaylarını araştırmak üzere bölgeye yönlendirildi. Kaza anında herhangi bir yayanın ya da sürücünün olay yerinde olmaması büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Editör: Yaşar Onur TÜRKÖN