Eskişehir, Tepebaşı ilçesi Batıkent Mahallesi’nde meydana gelen akılalmaz bir trafik kazasına sahne oldu. İddiaya göre, trafiğe çıkması yasal olarak mümkün olmayan 15 yaşındaki E.S. yönetimindeki 26 AHD 389 plakalı hafif ticari araç, seyir halindeyken 1.43 promil alkollü olduğu tespit edilen T.U.Ö. (46) idaresindeki 26 AKS 150 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan hafif ticari araç, yol kenarında bulunan aydınlatma direğine vurarak durabildi.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan incelemelerde, kazaya karışan her iki sürücünün de ağır kural ihlalleri içerisinde olduğu saptandı.

Manavgat'ta görme engelli Mustafa D. öğrenci servisinin altında kaldı
Manavgat'ta görme engelli Mustafa D. öğrenci servisinin altında kaldı
İçeriği Görüntüle

15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ARKADAŞI YARALANDI

Kaza sırasında hafif ticari araçta yolcu konumunda bulunan 15 yaşındaki H.D.T., çarpmanın etkisiyle yaralandı. Yaralı gence ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ardından ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan H.D.T.’nin tedavi altına alındığı bildirildi. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları kontrollerde, hafif ticari aracı kullanan E.S.’nin ehliyetinin olmadığını, diğer sürücü T.U.Ö.’nün ise yasal sınırın çok üzerinde alkollü olduğunu rapor etti.

CEZA YAĞDI: TOPLAM 117 BİN 150 LİRA ADLİ VE İDARİ YAPTIRIM

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, kazaya karışan isimlere ve araç sahibine ceza yağdırdı. Ehliyetsiz araç kullanan 15 yaşındaki E.S.’ye farklı suçlardan toplam 43 bin 718 lira, aracı kullanmasına izin veren babasına ise 40 bin lira para cezası kesildi. 1.43 promil alkollü olduğu belirlenen diğer sürücü T.U.Ö.’ye ise alkollü araç kullanmak ve eski tip sürücü belgesi bulundurmak gibi suçlardan 33 bin 431 lira ceza uygulandı. Böylece tek bir kazada kesilen toplam ceza miktarı 117 bin 150 lirayı buldu.

EHLİYETE EL KONULDU, ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Alkollü sürücü T.U.Ö.’nün sürücü belgesine 6 ay süreyle el konulurken, şirkete ait olduğu öğrenilen otomobil trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi. Kazayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ederken, yetkililer özellikle küçük yaştaki çocukların direksiyon başına geçmesine izin verilmemesi ve alkollü araç kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Eskişehir’deki bu kaza, trafik kurallarının ihlal edilmesinin hem maddi hem de hayati bedellerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: DHA