Özel gereksinimli bireylerle bir araya gelen Başkan Görgel, şehir genelinde sürdürülen erişilebilir ulaşım, engelsiz sosyal alanlar, eğitim ve istihdam odaklı çalışmalara dikkat çekti. Fiziksel düzenlemelerin yanı sıra sosyal farkındalık projelerinin de artarak devam edeceğini vurgulayan Görgel, “Kahramanmaraş’ı herkes için yaşanabilir bir şehir haline getirmeye kararlıyız” dedi.

ENGELLİ BİREYLERLE BİR ARAYA GELDİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek özel gereksinimli vatandaşlarla buluştu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Görgel, dernek üyeleriyle birebir görüşerek taleplerini ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları dinledi. Erişilebilirlik, sosyal hayata katılım ve psikososyal destek gibi başlıkların ele alındığı buluşmada, Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlara
yönelik çalışmaları hakkında da bilgi paylaşıldı.

ENGELSİZ ULAŞIM VE SOSYAL ALANLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR
Başkan Görgel, engelsiz şehir vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalara dair önemli mesajlar verdi. Şehir genelinde sürdürülen erişilebilir ulaşım projeleri, engelsiz parklar, sosyal alan düzenlemeleri ve spor faaliyetleriyle özel gereksinimli bireylerin günlük hayata daha aktif katılmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca rehabilitasyon hizmetleri, psikolojik destek ve fiziki erişim konularının çok daha hassas şekilde ele alındığını ifade etti. Derneklerle kurulan doğrudan iletişimin bu alandaki hizmetleri şekillendirmede yol gösterici olduğunu da vurguladı.

“HERKES İÇİN YAŞANABİLİR BİR KAHRAMANMARAŞ” VURGUSU
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Görgel, “Şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımızın hayatına doğrudan dokunan hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Engelsiz bir şehir oluşturma hedefiyle yalnızca fiziki düzenlemeler değil; sosyal hayata tam katılım sağlayacak kültürel ve toplumsal farkındalık çalışmalarını da önemsiyoruz. Bugün sadece bir ziyaret gerçekleştirmedik; aynı zamanda birlikte düşünme, birlikte çözüm üretme yolculuğumuzu pekiştirdik. Kahramanmaraş’ı herkes için daha yaşanabilir bir şehir haline getirme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: HABER MERKEZİ



