Çanakkale nüfusuna kayıtlı, 62 yaşındaki emekli askeri savcı Yalçın Karakaya, Balıkesir’in Erdek ilçesinde hayatını kaybetti. Karakaya’nın ani ölümü, hem ailesini hem de meslek çevresini yasa boğdu. Edinilen bilgilere göre Karakaya, Erdek’e bağlı kırsal Doğanlar Mahallesi açıklarında zıpkınla balık avlamak için denize girdi. Ancak uzun süre yüzeye çıkmaması üzerine endişelenen ailesi, durumu yetkililere bildirdi. İhbar sonrası başlatılan arama çalışmaları kısa sürede acı haberle sonuçlandı. Olayın ardından Karakaya’nın kim olduğu ve ölümüne neyin sebep olduğu merak konusu oldu.
YALÇIN KARAKAYA KİMDİR?
Yalçın Karakaya, uzun yıllar askeri yargı teşkilatında görev yapmış, emekli bir askeri savcıydı. Meslek hayatı boyunca farklı görevlerde bulunan Karakaya’nın, emeklilik döneminde sakin bir yaşam sürmeyi tercih ettiği öğrenildi. Çanakkale nüfusuna kayıtlı olan Karakaya’nın, Balıkesir ve çevresinde zaman zaman bulunduğu, özellikle denizle iç içe bir yaşamı sevdiği ifade edildi.
Yakın çevresinin aktardığı bilgilere göre Karakaya, doğa ve deniz tutkusuyla biliniyordu. Boş zamanlarında balıkçılıkla ilgilenen Karakaya’nın, zıpkınla dalış yaptığı da biliniyordu. Vefat haberi, ailesi kadar meslektaşları arasında da büyük üzüntü yarattı.
ERDEK’TE DENİZDE YAŞANAN OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Olay, Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi açıklarında meydana geldi. Yalçın Karakaya, zıpkınla balık tutmak amacıyla denize girdi. Aradan geçen zamana rağmen Karakaya’nın su yüzeyine çıkmaması üzerine ailesi durumdan şüphelendi. Kendisinden haber alınamaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.
İhbar sonrası bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri, sağlık görevlileri ve jandarma sevk edildi. Denizde geniş çaplı bir arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ekiplerin yaptığı aramalar sonucunda Karakaya’nın cansız bedenine ulaşıldı. Denizden çıkarılan Karakaya’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
YALÇIN KARAKAYA NEDEN VEFAT ETTİ? ÖLÜM NEDENİ NETLEŞTİ Mİ?
Yalçın Karakaya’nın kesin ölüm nedeni henüz netlik kazanmadı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından Karakaya’nın cenazesi, detaylı otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yetkililer, ölüm nedeninin adli tıp raporunun ardından kesinleşeceğini bildirdi.
İlk değerlendirmelerde boğulma ihtimali üzerinde durulsa da, dalış sırasında yaşanabilecek ani bir sağlık sorununun da ihtimaller arasında olduğu ifade ediliyor. Otopsi sonuçlarının ardından kamuoyuna resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ




