Toplantıya MEB daire başkanı Ekrem Cinoğlu, MEB Şube Müdürü Hüseyin Kaplan, Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Millî Eğitim Müdür yarımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Millî Eğitim temel eğitim, inşaat-emlak, personel ve destek hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında, 3 bin tanede anaokulu, okul öncesi planlanması kapsamında daire başkanımız Sayın Ekrem Cinoğlu bugün bizlerle beraber, sahadaki işin başındaki arkadaşlar olarak hem bizler, hem de Ankara’dan ve yerelden yapılan planlamanın sisteme yansıtılması boyutuyla Sayın Daire Başkanımız ve beraberinde kıymetli Şube müdürümüz Hüseyin Kaplan‘la Maraş ilimizi masaya yatıracağız, handikapları ve son şeklini vermek üzere değerlendireceğiz. Kendilerine, şehrimize teşrif buyurdukları içinde teşekkür ediyorum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi.

Bugün Maraş’ta olmaktan onu ve gurur duyuyoruz diyerek selamlama konuşması yapan MEB daire başkanı Ekrem Cinoğlu, sunu eşliğinde şu bilgileri verdi:

ON BİRİNCİ KALKINMA PLANI

Fırsat eşitliği temelinde, tüm kademelerde eğitime erişim sağlanacaktır (548.).

Erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak, esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitim modelleri oluşturulacak; bu amaçla ihtiyaç duyulan ilave derslikler yapılacaktır (548.1.).

2022 YILI CUMHURBAŞKANLIĞI YILLIK PROGRAMI

Erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınacak, esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitim modelleri oluşturulacak; bu amaçla ihtiyaç duyulan ilave derslikler yapılacaktır (Tedbir 548.1.).

MEB 2019-2023 STRATEJİK PLAN

Amaç: Okul öncesi eğitim ve temel eğitimde öğrencilerimizin bilişsel, duygusal ve fiziksel olarak çok boyutlu gelişimleri sağlanacaktır.

MEB 2019-2023 STRATEJİK PLAN

Hedef:

Erken çocukluk eğitiminin niteliği ve yaygınlığı artırılacak, toplum temelli erken çocukluk çeşitlendirilerek yaygınlaştırılacaktır (3.1.).

ANA FAALİYETLER:

000 yeni anaokulu ve 138 özel eğitim anaokulu yapılması,

000 yeni ana sınıfı açılması

332 ilkokul, 450 anaokulu ve 400 ana sınıfının iyileştirilmesi

Yönetici, öğretmen ve veli eğitimleri

Ders dışı Sosyal etkinlikler, beslenme ve benzeri etkinlikler

NELER YAPALIM

Mülki amirden tüm kurumların rehberliği ve denetimi için komisyon onayı alın

Komisyon üyeleri bu alanda faaliyet gösteren tüm kurumları ziyaret etsin. Gerekli rehberliği yapsın, e-Okula giriş işlemlerini takip etsin.

Mevcut kurumlarımızda ana sınıfı olabilecek yerleri bir daha gözden geçirin.

Yeni açılabilecek tüm sınıflar için açılış onayı alın. İlgili okul müdürlerinin yeni açılan sınıf bilgilerini MEBBİS’te oluşturulacak olan modüle işlemelerini sağlayın.

1 Eylül 2021 tarihinden sonra açılan tüm ana sınıflarını modüle işletin.

Sınıf alt döşemesi ve küçük onarımlar için gerekli ödenek ilçelere gönderilecektir.

Tüm sınıfların donatım ve oyuncak ihtiyacı karşılanacaktır. Ancak hemen açılabilecek sınıflara bakanlıktan donatım yetişmemesi durumunda mevcut imkanlardan yararlanılması önemlidir. (Aile Birliği Yönetmeliği- 6/ğ)

Alan taramalarını artırın. Afişler hazırlayın veya aileyi bilgilendirici farklı çalışmalar yapın.

Ücretsiz uygulamalara yönelin. Bu sınıfların kırtasiye ve diğer giderlerini karşılayın.

Gerekirse belediyelerle bu sınıflar için destek iş birliği yapın, beslenme vermeye çalışın

Okulda az çocuk varsa; ücret, küçük yaşları kaydetme oranı ve alan taraması konusunda sorgulama yapınız. Yönetmeliğimizin 11/5-a Maddesine uymayanları uyarınız.

Daha önce bildirilen okul bahçelerine konteyner/prefabrik sınıfı yapılacaktır, sorun yok

 Toplantıda yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi, il düzeyindeki planlamalara ilişkin istişarelerde bulunuldu, üst politika belgelerinde yer alan hedefler, il-ilçe ve mahalle bazlı okul öncesi eğitime erişim oranları, yeni açılacak ana sınıfı ve anaokulları konuları ele alındı. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi