Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde eğitim faaliyetlerini yürüten ve bu sene YKS sınavında yakaladığı başarılarıyla adından epeyce söz ettiren Özel Elit Alfa Kurs Merkezi, başarının tesadüf olmadığını attığı yeni adımlarla tekrar gösterdi.  

Özel Elit Alfa Kurs Merkezi, öğrencilerinin aldığı eğitimdeki kaliteyi artırmak ve kurumsal yapısını güçlendirebilmek için Töder’e üye oldu. Tüm Özel Öğretim Kurumları’na yaptığı başvurusu memnuniyetle karşılanan Özel Elit Alfa Kurs Merkezi bu sayede; özel okullar, dershaneler, kurslar ve vakıf yükseköğretim kurumları ile diğer özel statüdeki eğitim ve öğretim kurumlarının ortaklaşa yapacakları çalışmalarla eğitim sistemimizin çağdaşlaşması ve gelecek yüz yıllara hitap edecek eğitilmiş insan kaynaklarını oluşturarak, Türk eğitim sistemine katkıda bulunmayı da hedeflemiş bulunmakta. Ayrıca özel statüdeki eğitim ve öğretim kurumlarının arasındaki eğitim öğretim alanında iş birliğini ve dayanışmayı artıracak bu girişim, kurs merkezi öğrencilerine ve dolayısıyla Kahramanmaraş eğitimine büyükçe bir katkı sağlayacaktır. Hatırlatmakta fayda var, TÖDER yayınlarını şehrimizde öğrencilerle buluşturan tek eğitim kurumu Alfa Eğitim!

Güçlü bir eğitim markası olmak ve Kahramanmaraş’ı eğitimde zirveye taşımak adına Özel Elit Alfa Kurs Merkezi’nin kurumsal alanda attığı tek adım TÖDER üyeliği de değil! İstanbul Gelişim, Kapadokya, İstanbul Bilgi, İstanbul Yeni Yüzyıl, Girne Amerikan, Yakındoğu Üniversitesi ve daha birçok üniversite ile protokol ve sözleşmeleri bulunan Alfa Eğitim, yeni bir protokol daha yayınladı. Alfa Kurs Merkezi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; yükseköğretimde Dünya’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Medipol üniversitesi ve Özel Elit Alfa Kurs Merkezi arasında imzalanan sözleşme ile kurs öğrencileri hem Medipol Üniversitesi’nin akademik imkanları ve yayın faaliyetlerinden faydalanacak hem de üniversiteyi başarıyla tercih etmeleri sonucunda ayrıcalıklı burslardan yararlanabilecek. Yalnızca Alfa Eğitim öğrencilerine tanınan bu ayrıcalık, İl genelinde sükse yaratacak.

“HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

TÖDER ve Medipol Üniversitesi ile ilgili bilgi aldığımız Alfa Eğitim Kurumları Müdürü Mert Aktaş, YÖS sınavı hakkında da birtakım bilgiler verdi; “Şehrimizin mert ve yiğit insanının, Dünya’nın pek çok bölgesine yerleştiği ve buralarda dürüstlüğü ve becerisiyle “aranan elaman” olduğu malumunuzdur. Özellikle yurtdışına verdiği göçler ile şehrimizin namını ve kültürünü de bu bölgelere götüren hemşerilerimizin birçoğu hayatını yurtdışında sürdürse de bir kısmı vatan ve memleket hasreti ile geri dönüyor. Geri dönen hemşerilerimiz, çocuklarını bölgelerindeki resmi ya da özel okullara gönderip iyi bir üniversite için YKS sınavına olanca güçleriyle hazırlıyorlar. Fakat ülkede doğup büyüyen ve Türk eğitim modeline göre yetiştirilen öğrencilere göre, yurtdışında doğup büyüyen ve Türk eğitim sistemine yabancı bu çocuklar görece bir eşitsizlik yaşıyorlar. YKS sınavının zorluğu altında ezilen bu öğrenciler için şehir genelinde; halk ve eğitimciler nezdinde gereken alakayı göremeyen bir sınav sisteminden bahsetmek isteriz: YÖS (yeni adıyla TR-YÖS), yurtdışında doğup büyüyen; yabancı kimlik sahibi, çifte vatandaş veya mavi karta sahip öğrenciler, YKS sınavı dışında YÖS sınavına girme imkanına sahip! Şehir genelinde pek bilinmeyen fakat Alfa Kurs Merkezi’nin yıllarıdır büyük bir emekle yetiştirdiği YÖS öğrencileri, özellikle bu sene içinde; eczacılık, avukatlık, mühendislik ve diş hekimliği gibi bölümleri tercih ederek üniversitelerine yerleştirildiler.  Sadece matematik, geometri ve mantık alan dallarındaki YÖS sınavı YKS sınavının yaratacağı mağduriyeti ortadan kaldırmaktadır. Eğer siz de yukarıda sayılan şartları karşıladığını düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden başvurularınızı Alfa Eğitim’e yapabilirsiniz. YÖS sınavında büyükçe bir tecrübeye sahip Alfa Eğitim kurumları, Yabancı Öğrenci Sınavı için başvurularınızı, zaman ve süre gözetmeksizin kabul etmektedir” dedi. Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak Kurulduğu tarihten bu yana şehrimizde eğitim alanında belirgin bir renge sahip Alfa Eğitim Kurumu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi