KSÜ personeli Cumali Öztürk’ün moderatörlüğünde, üniversite üst yönetimi, personel, öğrenciler ve çocukların katılımıyla video konferans uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Milletimizin, çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Can, geçmişten bugüne mili iradenin tecellisi için çalışan, bu uğurda şehit ve gazi olan ecdadımızı rahmetle andı.

Bağımsızlığın milletimizin karakterinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Rektör Can, 101 yıl önce mili mücadeleye öncülük eden gazi meclisimizin yakın dönemde 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı kahramanca duruşuyla egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Üzerlerine bombalar atılırken çalışmalarını sürdüren TBMM’nin ‘gazi’ unvanına yaraşır bir mücadele verdiğini hatırlatan Rektör Can, “Bu milletin iradesinin üstünde irade ortaya koymaya çalışanlara milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda ve ondan 97 yıl sonra 15 Temmuz’da da bir kez daha karşı durmuştur.” ifadelerini kullandı.

Üniversite olarak yıl boyunca bu mücadele ve milli irade ruhunu gündeme taşıyan etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Can, bu duyguyu canlı tutarak gelecek nesillerimize aktardıklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Edip Çelik “23 Nisan ve Milli Egemenlik” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101 yıl önce yine bir cuma günü açıldığını hatırlatan Doç. Dr. Mustafa Edip Çelik, TBMM’nin kuruluşu, milli mücadeledeki rolü ve gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Etkinlikte Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından şiir dinletisi gerçekleştirdi. Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Hüseyin Erdoğan, Necip fazıl Kısakürek’in ‘Sakarya’ şiirini, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Fatmanur Köşüm ise Ceyhun Atıf Kansu’nun ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ şiirini seslendirdi.

KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Esra Ağyar Elbistanlı’nın koordinesinde etkinliğin çocuk konukları Neslişah Leblebici, Mihrimah Leblebici ve Tevfik Ertuğrul Elbistanlı, Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini ve 23 Nisan şarkısını seslendirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan’ın keman dinletisi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi