Dulkadiroğlu ilçesi Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde 1500 öğrencinin katılımıyla düzenlenen programda, 100 metrelik Türk bayrağı açıldı. ‘’Bahar Kalkanı’’ kareografisi oluşturan öğrenciler asker selamı verdi ve Mehmetçik için dua etti.

Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Abdülbaki Yazıcı’nın kuran tilaveti ile program başladı.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Bilal Yiğit, Türk milletinin geçmişten günümüze kadar her daim mazlumun yanında, hakkın savunucusu ve adaletin kılıcı olduğunu söyledi.

Bugün de tarihin tekerrür ettiğini belirten Yiğit, ‘’Milletimiz, devletimiz el ele ve omuz omuza, bir ve beraber olarak hem Türkiye sınırlarında hem de sınır dışında zalimlere ve kafirlere karşı, hakkın savunucusu mazlumun destekçisi olmaya devam ediyoruz. Biz sınıflarımızda sadece bilgi öğretmiyoruz. Bu tür etkinliklerle kendimizi bu devletin, bu milletin bir ferdi olarak üzerimize düşen görevi şanlı bir şekilde, şu anda yaptığımız gibi yapmak durumundayız’’ dedi.

Etkinlik daha sonra Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiri ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirleri öğrenciler tarafından okundu. 

Öğrenciler tarafından getirilen 33 hatim ve okunan 847 Fetih, 55 Yasin duası ise Mehmetçiğe gönderildi.  

Asker selamıyla birlikte salavat getirilerek program sona erdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi