Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sırrı, lüks vitaminlerde veya pahalı diyetlerde değil, belki de basit bir çorbada gizli. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en uzun yaşayan ailesi olan İtalyan Melis ailesinin her gün sofralarından eksik etmediği bir yemek var: Minestrone çorbası. 2012 yılında toplam yaşları 861'e ulaşan 9 kardeşin bu ortak alışkanlığı, bilim insanlarının da dikkatini çekiyor. Bu sade çorba, bir yaşam iksiri mi?
Minestrone Çorbası: Uzun Ömrün Anahtarı ve Bilimsel Faydaları
Melis ailesi, uzun ömürlerinin sırrını her gün tükettikleri bir kase minestrone çorbası, bir dilim ekmek ve az miktarda kırmızı şaraba borçlu. Bilim insanları da bu alışkanlığın faydalarını destekliyor. Dr. Tim Tiutan, TikTok'ta yaptığı açıklamada, "Bu bitki bazlı çorba vitamin, mineral, lif ve çok daha fazlasıyla dolu," diyerek minestrone'nin kolesterolü düşürme, bağırsak sağlığını iyileştirme, kilo kontrolüne yardımcı olma ve hatta kansere karşı koruma gibi faydalarını vurguluyor.
Bu çorba, sadece basit malzemelerle hazırlanan, ancak besin değeri oldukça yüksek bir öğün. Ana malzemeleri arasında domates, sarımsak, soğan, kereviz, kara lahana gibi sebzeler bulunuyor.
İşte O Çok Konuşulan Minestrone Çorbasının Tarifi:
Malemeler:
-
Domates
-
Sarımsak
-
2 adet küçük soğan
-
Kereviz
-
Tereyağlı fasulye
-
Defne yaprağı
-
Kara lahana
-
Sebze suyu
-
Zeytinyağı ve sızma zeytinyağı
-
Parmesan peyniri
-
Ekmek (kabuklu ve çıtır)
-
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
-
Havuç, kereviz, soğan ve kara lahana gibi tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın.
-
Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
-
Doğradığınız domatesleri, havuç ve cherry domatesleri tencereye ekleyin.
-
Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sızma zeytinyağı ile lezzetlendirin. Sebze suyunu ekleyip karıştırın.
-
Kara lahanayı ekledikten sonra üzerine doğradığınız domatesleri dökün.
-
Malzemelerin üzerini örtecek kadar su ilave edin ve beş dakika pişirin.
-
Kuru makarnayı ekleyip 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
-
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin ve yanında çıtır ekmekle servis edin.





