Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşarak karşı yönden gelen ciple çarpıştığı kazada 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, otomobil sürücüsünün alkollü olduğu iddia edildi.
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL KARŞI ŞERİDE GEÇTİ
Kaza, saat 16.30 sıralarında Darıca Osmangazi Mahallesi Tuzla Caddesi üzerinde meydana geldi. Çetin Uzunoğlu (55) idaresindeki 20 F 8468 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Refüjü aşarak karşı şeride geçen otomobil, o esnada seyir halinde olan Mine Gürses Bozarslan (38) yönetimindeki 34 PRD 488 plakalı cip ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
1’İ AĞIR 3 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazada otomobil sürücüsü Çetin Uzunoğlu ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Adnan Can (22) ve Mesut Can (19) yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralılar Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır yaralı olan otomobil sürücüsü Çetin Uzunoğlu’nun durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, kazayla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Sürücü Uzunoğlu’nun kazayı alkollü olarak gerçekleştirdiği öne sürüldü.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, otomobilin kontrolsüz bir şekilde refüjden atlayarak karşı şeride geçtiği ve o esnada gelen ciple çarpıştığı anlar net bir şekilde görülüyor. Kazanın şiddetiyle çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşarken, trafik bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından kaza ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA



