EVDE OYNADIĞI TÜFEK ATEŞ ALDI, ARKADAŞI HAYATINI KAYBETTİ
Olay, Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki Burak K., ailesine ait evde İran uyruklu arkadaşı Zahra Jahani’yi misafir etti. Jahani, kız kardeşiyle birlikte Burak K.’nın evine gelmişti. Bu sırada Burak K., babasına ait ruhsatsız av tüfeğini eline aldı. Henüz nasıl olduğu belirlenemeyen şekilde tüfek bir anda ateş aldı.
Tüfekten çıkan saçmalar, Zahra Jahani’nin başına isabet etti. Genç kız olay yerinde kanlar içinde yere yığılırken, panikleyen Burak K. ise evden kaçarak kayıplara karıştı. Silah sesini duyan komşular durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.
ZAHRA JAHANİ OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından vurulan Zahra Jahani’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Cenazesi, yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için Denizli Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Genç kızın ani ölümü mahallede ve okul çevresinde büyük üzüntü yarattı. Zahra’nın ailesi ve yakınları, acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçirdi.
BURAK K. YAKALANDI VE TUTUKLANDI
Olayın ardından kaçan Burak K., jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Lise öğrencisi olan Burak K., ifadesinde olayın kazara olduğunu ve paniğe kapılarak kaçtığını söyledi.
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Burak K., çıkarıldığı sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
RUHSATSIZ SİLAHLAR YENİDEN GÜNDEMDE
Bu üzücü olay, evlerde bulunan ruhsatsız silahların yarattığı tehlikeyi bir kez daha gündeme taşıdı. Uzmanlar, çocukların ulaşabileceği yerlerde silah bulundurmanın ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekiyor.
Yetkililer, ruhsatsız silahların kayıt altına alınması ve ailelerin çocuklara karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurgularken, bu tür trajedilerin önüne geçilmesi adına hukuki ve toplumsal farkındalık çağrıları yapılıyor.
Kaynak: DHA



