Kastamonu’da çöp konteynerinin yanında çöp poşeti içinde bulunan bebeğin annesi, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs” suçlarından yargılandığı davada tutuklandı.
Duruşmada Karar Verildi
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık C.Ç. (20) ve avukatı katıldı. C.Ç., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti. Avukatı ise ek süre talep ederek tutuklama talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık, sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildi.
Olayın Detayları
Olay, 2 Kasım 2023’te Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak’ta meydana geldi. Vatandaşlar, çöp konteynerinin yanında çöp poşeti içinde bir erkek bebek buldu ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Yenidoğan, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından koruyucu aileye teslim edildi.
Olay günü 17 yaşında olan bebeğin annesi tutuklanmış, daha sonra mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
Bebeğin Durumu
Bebek tedavisinin tamamlanmasının ardından sağlığına kavuştu ve koruyucu aile tarafından bakım altına alındı. Yetkililer, olayın soruşturmasının sürdüğünü belirtti.




