İftar sofralarının vazgeçilmezi ‘Maraş Eli Böğründe’ İftar sofralarının vazgeçilmezi ‘Maraş Eli Böğründe’

Lezzetli Bir Alternatif: Buharda Mantı Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 250 gr un
  • 130 ml su
  • 50 gr taze soğan
  • 20 gr tuz
  • 40 gr taze maya
  • 15 gr zencefil
  • 20 ml istiridye sosu
  • 10 gr karabiber
  • 10 gr karışık baharat
  • 10 ml koyu soya sosu
  • 10 ml susam yağı

1. Aşama: Hamur Hazırlığı

  1. Maya, ılık suda eritilir.
  2. Un kabına alınır ve mayalı su eklenerek karıştırılır.
  3. Karışımın dinlenmesi için 2 saat bekletilir.

2. Aşama: İç Harcın Hazırlığı

  1. Soğan ve zencefil ince ince doğranır.
  2. Hamur dinlendikten sonra yoğrulur.
  3. Başka bir kapta, tuz, karabiber, baharat, soya sosu, istiridye sosu, susam yağı, kıyma, taze soğan ve zencefil eklenerek karıştırılır.

3. Aşama: Mantı Şekillendirme

  1. Hamur 15 eşit parçaya ayrılarak her biri orta büyüklükte açılır.
  2. Açılan hamurun içine kıymalı harç konularak bohça şeklinde kapatılır.

4. Aşama: Buharda Pişirme

  1. Buharlı tencerenin üzerine mantı hamurları yerleştirilir ve 30 dakika kadar pişirilir.
  2. Tenceresi olmayanlar için su dolu bir tencereye sepet konularak da mantı pişirilebilir.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK