Adana, Türkiye'nin en önemli buğday üretim merkezlerinden biri olarak bu sene yüz güldürüyor. Kasım ve Aralık aylarında yaşanan yağışlar, tarım arazilerinde ekili buğdayın verimine olumlu katkı sağladı. Kentte bulunan tarım alanlarında buğdayın verimli bir şekilde geliştiği gözlemleniyor.

Hastanelere Acil Tıp Teknisyeni Alımı Yapılacak: Başvuru Başladı Hastanelere Acil Tıp Teknisyeni Alımı Yapılacak: Başvuru Başladı

Beklenen Verim: 500-700 Kilogram Arası

Adana'da bu sene ekilen buğday alanı yaklaşık 1 milyon 330 bin dönümü buluyor. Geçtiğimiz seneye kıyasla daha iyi bir verim bekleniyor. Geçen sene dönüm başına ortalama 350 ile 500 kilogram arasında verim alınırken, bu sene buğdaydan dönüm başına ortalama 500 ile 700 kilogram arasında ürün bekleniyor.

A W144678 07Çiftçilere Uyarı: Kontrol Şart

Ancak, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilere uyarılarda bulunarak buğdayların kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle havaların sıcak gitmesi ve don olmaması nedeniyle buğdaylarda kardeşleme yaşanmadığını belirten Doğan, çiftçilerin buğday tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

Devlet Desteği İsteniyor

A W144678 03Buğday üreticileri, devletin buğday üretimine verdiği desteğin artırılmasını talep ediyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, özellikle kıraç bölgelerde buğday üreticilerine ton başına verilen destek miktarının artırılmasını istedi.

Gelecek İçin Umutsuzluk Yerine Umutsuzluk

Adana'da buğday hasadının Mayıs ayının ortalarında başlaması planlanıyor. Doğan, buğdayın genel olarak çok iyi bir durumda olduğunu ve bu sene rekoltenin yüksek olmasını beklediklerini belirtti. Buğdayın hasadının başlamasını sabırsızlıkla bekleyen çiftçiler, umutlu bir şekilde geleceğe bakıyor.A W144678 01

Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI