Batman’ın Kuyubaşı köyünde yapımı süren bir bina inşaatında meydana gelen iş kazasında, kalıp sökümü sırasında beton parçalarının düşmesi sonucu bir işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ise ağır yaralandı.
Olay, bugün saat 16.00 sıralarında merkez ilçeye bağlı Kuyubaşı köyündeki inşaat sahasında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, inşaatta kalıp sökümü yapan işçiler Seyithan Alkan (23) ve R.A. (23), aniden üzerlerine düşen beton parçalarının altında kalarak ağır yaralandı.
Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yaralılar, ambulanslarla Batman’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Doktorların tüm çabasına rağmen Seyithan Alkan, hayatını kaybetti. Ağır yaralı R.A.’nın tedavisi Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor; genç işçi entübe edilmiş durumda ve hayati tehlikesi devam ediyor.
Olayla ilgili jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Kazanın kesin nedeni ve sorumluların belirlenmesi için incelemeler sürüyor.



