TOBB Kahramanmaraş Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ayça Öksüz, kadın girişimciliğine yaptığı somut katkılar nedeniyle “Kadın Hareketine Katkı” Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni kapsamında verildi.

BAĞ BOZUMU FESTİVALİ İLE KADIN EMEĞİ ÖNE ÇIKTI
Öksüz, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen Bağ Bozumu ve Kadın Emeği Alışveriş Festivali’nde sergilediği başarılı organizasyon yönetimiyle dikkat çekti. Festival, kadın girişimcilerin ürünlerini geniş kitlelerle buluşturmasının yanı sıra, sahada somut sonuçlar üreten projeleriyle de ön plana çıktı. Ayça Öksüz’ün çalışmaları, kadın emeğinin görünürlüğünü artırma hedefiyle takdir topladı.

KİGEM STANDLARIYLA GİRİŞİM HİKÂYELERİ TANITILDI
Etkinlik alanında kurulan KİGEM stantları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere yalnızca ürünleri değil, bu ürünlerin arkasındaki girişimci kadınların hikâyelerini de sundu. KİGEM’in sağladığı bu platform sayesinde kadın girişimciler; markalaşma süreçlerini güçlendirme, üretimlerini ticarileştirerek sürdürülebilir iş modelleri geliştirme fırsatı buldu.
Ayça Öksüz’ün öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışmalar, Kahramanmaraş’tan başlayan ama tüm Türkiye’ye yayılan kadın girişimciliğinin görünürlüğünü artıran önemli adımlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber merkezi


