3 polisin ifadesi alındı

Dulkadiroğlu İlçesi İsmet Paşa Mahallesinde bir otelde, polis memuru Barış Göl'ü şehit edip, ekip arkadaşı Abdullah Gözübüyük'ü yaraladıktan sonra kaçan katil Muhammet Karataş, Odun Ambarları bölgesinde esnaf Alper Polat'ın dikkati sayesinde yakalanmıştı.

O an bölgeye intikal eden ekipler, Karataş'ı halkın lincinden kurtarmak için bir an önce ekip otosuna alarak doğrudan hastaneye götürdü.

Sosyal medyada ise Karataş'ın halk tarafından linç girişimi görüntüleri paylaşılmıştı. Bir görüntü de ise meslektaşlarının şehit edilmesinin verdiği üzüntü ile polisin, katile tokat attığı görülüyordu.

Olayın yaşandığı gün o tokat, halkın bir nebze olsun içini rahatlatmıştı. Aradan geçen 3 ay sonra ailenin şikayetiyle birlikte polislere soruşturma açılması ve ifadelerinin alınması ise kamuoyunda yeniden tepkilere neden oldu.

Kahramanmaraşlı vatandaşlar, olayın sıcaklığıyla hızlıca hareket eden ve bir an önce bölgeden katili uzaklaştırarak, halkın lincinden kurtaran polislere yapılan bu haksızlığa karşı sessiz kalınmamasını ve yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi