Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Açıldı
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü olan 12 Şubat 2025’te, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla 400 yataklı Kahramanmaraş Devlet Hastanesi açıldı. Açılışta yapılan açıklamalarda, şehirdeki sağlık hizmetlerinin gelişimi ve yatırımların devam ettiği vurgulandı.
Deprem Sonrası Sağlık Altyapısı Güçleniyor
Bazı çevrelerce öne sürülen iddiaların aksine, Kahramanmaraş’taki sağlık altyapısının deprem öncesine kıyasla güçlendirildiği verilerle ortaya konuldu. İl genelindeki yatak kapasitesi, yeni hastane yatırımlarıyla artırılmış olup, toplam yatak sayısı 1.961’e ulaştı. Ayrıca yapımı devam eden 600 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi ek binası tamamlandığında bu sayı 2.600’e, planlanan 1.000 yataklı Şehir Hastanesi'nin hayata geçmesiyle ise 3.600’e yükselecek.
Fizik Tedavi Hizmetleri ve Diş Sağlığı Merkezi Faaliyette
Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi hizmetlerinin sunulmadığı iddialarına da açıklık getirilerek, hastane bünyesinde fizik tedavi polikliniğinin aktif olduğu ve ihtiyaç halinde yataklı fizik tedavi hizmetinin de sağlandığı belirtildi. Ayrıca Yörükselim Ek Hizmet Binası’nda en modern donanımlara sahip fizik tedavi ünitesi vatandaşların hizmetinde bulunuyor.
Diş sağlığı alanındaki yatırımlara yönelik eleştirilere ilişkin de açıklama yapılırken, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde hizmet veren 12 ünitelik Diş Sağlığı Merkezi’nin modern sağlık hizmetlerinin bir parçası olduğu vurgulandı.
Yeni Hastaneler ve Yatırımlar Devam Ediyor
Yakın zamanda açılan Nurhak Devlet Hastanesi’nin yanı sıra, il genelindeki sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Onikişubat Önsen bölgesinde yapımı planlanan 1.000 yataklı Şehir Hastanesi'nin proje ihalesinin tamamlandığı ve yapım ihalesine geçildiği duyuruldu.
Hizmet Anlayışımızdan Taviz Vermeyeceğiz
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, yapılan yatırımların ve hizmetlerin yanıltıcı söylemlerle gölgelenemeyeceğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde millete hizmet yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.
Muhabir: Sefa Başer