Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 1 Haziran 2025 günü saat 20.31’de Antalya Körfezi açıklarında, Alanya’nın yaklaşık 15 kilometre güneydoğusunda 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntının yerin 12,75 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Deprem, Alanya ilçe merkezi ile birlikte özellikle Avsallar, Konaklı ve civar mahallelerde hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan sarsıntı sonrası vatandaşlar kendilerini açık alanlara attı. Evlerinde bulunan bazı kişiler sarsıntıyla birlikte dışarı çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.
AFAD’dan yapılan açıklamada, “An itibarıyla ilgili birimlerimizle sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir” denildi. Güvenlik amaçlı kontrollerin sürdüğü, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.
Deprem sonrası açıklamalarda bulunan jeoloji uzmanları, Akdeniz kuşağının sismik olarak aktif bir bölge olduğuna dikkat çekerek, bu büyüklükteki depremlerin olağan sismik hareketler arasında yer aldığını ifade etti. Uzmanlar, önümüzdeki saatlerde artçı sarsıntıların yaşanabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Özellikle yaz aylarında deniz turizminin yoğun olduğu Alanya ve çevresinde, sarsıntının ardından kısa süreli tedirginlik yaşanırken, uzmanlar bölge halkını resmî açıklamaları takip etmeleri yönünde uyardı. Herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını vurgulayan yetkililer, panik yapılmaması gerektiğini bildirdi.
Kaynak: HABER MERKEZİ





