ADANA’DAN YÜKSELEN BAŞARI HİKAYESİ

Adana Yüreğir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Sümeyye Şaşi’nin hayatı, beden eğitimi dersindeki bir şınav başarısıyla değişti. Fiziki yeterlilik testleri sırasında öğrencisinin potansiyelini fark eden Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Çapar, genç öğrenciyi bilek güreşi sporuna yönlendirdi. Disiplinli bir çalışma sürecine giren Sümeyye, kısa sürede bölgedeki rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 45 kilogram sol kol kategorisinde rakiplerine şans tanımayan genç sporcu, altın madalyanın sahibi oldu.

“ŞAMPİYONLUĞU PEK BEKLEMİYORDUM”

Başarısını DHA’ya anlatan Sümeyye Şaşi, başarının tesadüf olmadığını, yoğun bir çalışma disipliniyle geldiğini belirtti. "İlk senemde bu kadar başarı elde edeceğimi düşünmüyordum" diyen Şaşi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce Adana il yarışmalarında iki kolda da birincilik aldım. Ardından Osmaniye’de düzenlenen bölge yarışmasında sol kolda yenilgisiz birinci, sağ kolda ise ikinci oldum. Türkiye Şampiyonası’nda ise sol kolda yine bileği bükülmeden şampiyonluğa ulaştım."

DİSİPLİNLİ BESLENME VE ANTRENMAN

Trabzon’da Taraftarlar Şampiyonluğu Kutladı
Trabzon’da Taraftarlar Şampiyonluğu Kutladı
İçeriği Görüntüle

Başarısını sadece antrenmanlara değil, aynı zamanda beslenme düzenine de borçlu olduğunu vurgulayan genç şampiyon, "Evde kendi imkanlarımla dambıllarla çalıştım, okulda ise profesyonel bilek güreşi masasında antrenman yaptım. Asitli içeceklerden, cips gibi zararlı atıştırmalıklardan uzak durdum. Sebze ve meyve ağırlıklı beslendim. Bu spor çok emek istiyor, ancak karşılığını aldığınızda tüm yorgunluğa değiyor" ifadelerini kullandı.

HEDEFİ MİLLİ TAKIM FORMASI

Okul idaresinin ve öğretmenlerinin kendisine sağladığı imkanların başarısında büyük payı olduğunu ifade eden Sümeyye, "Daha önce okulumuzda bilek güreşi masamız yoktu, yönetimimiz temin etti. Şimdi hedefim milli takıma seçilerek ülkemi uluslararası arenada temsil etmek ve bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmak" dedi.

“KIZ ÇOCUKLARI HER ŞEYİMİZ”

Sümeyye’yi keşfeden öğretmen Gökhan Çapar, kız çocuklarının başarısına inanmanın önemine vurgu yaparak, "Onların başarabileceğine inandırmak ve yanlarında durmak bizim için çok değerli. Öğrencilerimize tavsiyem; hocalarıyla ve kendi motivasyonlarıyla ilerlemeye devam etsinler" dedi. Okul Müdürü Uğur Özen ise öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerini önemsediklerini belirterek, okulun tüm imkanlarını başarılı öğrenciler için seferber etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA