Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Adana’da kırmızı biber hasadı başladı, salça sezonu da beraberinde açıldı. Geçen yıl kilogramı 15 liraya kadar düşen salçalık biberin fiyatları bu yıl 15-20 lira arasında değişiyor. Evde salça yaparak hem sağlıklı hem ekonomik çözüm arayan vatandaşlar, pazar ve satış noktalarına akın ediyor.

Kıyıboyu Caddesi’ndeki Biberciler Pazarı Biberle Dolup Taşıyor

Antalya’da tırın çarptığı Karayolları işçisi hayatını kaybetti
Antalya’da tırın çarptığı Karayolları işçisi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Adana merkezinde özellikle Kıyıboyu Caddesi, Fatih Mahallesi’nde kurulan Biberciler ve Zeytinciler Pazarı, salçalık biberle dolmaya başladı. Satıcılar, hasadın başlamasıyla çuvallar dolusu biberi müşterilere sunuyor. Vatandaşlar, biberleri kendi elleriyle temizleyip hazırlıyor ya da biber çekim merkezlerinde zahmetsizce temizlenip salçaya dönüştürüyor.

Salçalık Biber Fiyatları Geçen Yıl ile Aynı Seyirde

Bibercilerden Ömer Özdemir, geçen sezon fiyatların kilogramda 15 liraya kadar gerilediğini, bu yıl ise 15 ile 20 lira arasında seyretmesini beklediklerini söyledi. “Karaisalı biberi henüz çıkmadı, o da hasat olunca fiyat 20 liradan başlayacaktır. Ancak fiyatlar şu an için biraz düşük, yükselmesini bekliyoruz” dedi.

Vatandaşlar Market Salçasına Güvenmiyor, Kendi Salçasını Tercih Ediyor

Marketlerde satılan hazır salçalara güvenmeyen vatandaşlar, hem daha sağlıklı hem de ev ekonomisine katkı amacıyla her yıl salçalık biber alıyor. Hasat döneminde pazarlara akın eden biber severler, bu yıl fiyatların uygun seyretmesinden memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: iha