Yüzünü kapüşonla gizleyerek çarşıda keşif yapan Caner Şanlı, müşteri kılığında girdiği dükkanda esnafın bir anlık boşluğunu fırsat bildi. Fiyat sorma bahanesiyle vitrin camını açan ve saniyeler içinde cep telefonunu cebine indiren şüpheli, güvenlik kameralarına yakalanmaktan kurtulamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmasıyla kıskıvrak yakalanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MÜŞTERİ DEĞİL HIRSIZ ÇIKTI: VİTRİN CAMINI AÇIP TELEFONU BÖYLE ÇALDI
Olay, 15 Mart 2026 tarihinde Seyhan ilçesinin ticaret merkezi Karasoku Mahallesi’ndeki Mısır Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üzerinde kapüşonlu bir mont bulunan ve yüzünü gizlemeye çalışan Caner Şanlı, çarşı içerisinde bir süre dolaşarak hedef seçtiği Mazlum A.’ya ait telefon dükkanına yöneldi. İçeriye giren şüpheli, dükkan sahibine bir telefonun fiyatını sorma bahanesiyle yaklaşarak güven telkin etti.

Esnafın dikkatinin dağıldığı o kritik saniyelerde, dükkanın hemen girişindeki vitrin camını el çabukluğuyla açan Şanlı, sergilenen cep telefonlarından birini hızla çekip aldı. Soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken hırsız, çaldığı telefonun ardından açtığı camı tekrar kapatarak hiçbir şey olmamış gibi dükkandan uzaklaştı.

GÜVENLİK KAMERALARI ELE VERDİ: POLİS ADIM ADIM İZ SÜRDÜ
İş yeri sahibi Mazlum A., vitrindeki eksikliği fark eder etmez durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerde şüphelinin her hamlesinin net bir şekilde kaydedildiğini gören ekipler, zanlının kaçış güzergahındaki onlarca güvenlik kamerasını da mercek altına aldı. Teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelinin kimliğinin Caner Şanlı olduğu ve saklandığı adres belirlendi. Adana polisinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla evinde kıskıvrak yakalanan Şanlı, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN ZANLI TUTUKLANDI - ESNAFA UYARI GELDİ
Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden Caner Şanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı, "iş yerinden hırsızlık" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Mısır Çarşısı esnafı rahat bir nefes alırken, yetkililer benzer olayların yaşanmaması için dükkan sahiplerini vitrin kilitleri ve güvenlik önlemleri konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle kalabalık çarşı bölgelerinde "fiyat sorma" veya "ürün inceleme" gibi bahanelerle dikkat dağıtan kişilere karşı esnafın teyakkuzda olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: DHA





