Bölgede yaşayan 13 kişinin uykuda olduğu sırada başlayan yangın, rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullanan ve bu sebeple uyuyamayan Zehra Taş isimli annenin dikkati sayesinde can kaybı yaşanmadan atlatıldı. Alevleri son anda fark ederek "Hepsi gidiyordu" diyen acılı annenin çığlıklarıyla uyanan aile fertleri, kendilerini dışarı atarak mutlak bir ölümden kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası 13 kişi evsiz kalırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Adana merkez Seyhan ilçesi Çaputçu Mahallesi'nde dün gece saat 24.00 sularında meydana gelen olay, korku dolu anlara sahne oldu. İddiaya göre, bölgedeki elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar rüzgarın da etkisiyle önce bir çadıra sıçradı. Naylon ve brandadan oluşan çadırların hızla tutuşmasıyla alevler, bitişikte bulunan konteynerlere sirayet etti. Gece karanlığını aydınlatan dev alevler, 13 kişinin içinde uyuduğu barınakları kuşattı. Herkesin derin uykuda olduğu o anlarda, ilaç içtiği için uyku tutmayan anne Zehra Taş, dışarıdan gelen çıtırtı seslerini duyunca felaketi fark etti.

Bıçaklı kavgada kan aktı: 1 yaralı
Bıçaklı kavgada kan aktı: 1 yaralı
İçeriği Görüntüle

ZEHRA TAŞ: "BEN UYANIK OLMASAYDIM HEPSİ GİDİYORDU"

Facianın eşiğinden dönülen o geceyi anlatan kahraman anne Zehra Taş, yaşadığı şoku üzerinden atamadı. Gözyaşları içinde olay anını anlatan Taş, "Rahatsızlığım vardı, ilaçlarımı içmiştim ama bir türlü uyuyamıyordum. Yatağımda dönerken dışarıdan garip sesler duydum. Başımı uzatıp baktığımda alevlerin her yeri sardığını gördüm. Çocuklarım, torunlarım hepsi içeride uykudaydı. Hemen bağırarak hepsini uyandırdım. Eğer o gece ilaçlar beni uyutmuş olsaydı, şimdi hiçbirimiz hayatta olmayacaktık. Her şeyimiz yandı bitti ama şükür ki canımız sağ" ifadelerini kullandı.

EVLAT İSMAİL TAŞ: "ANNEMİZ SAYESİNDE HAYATTA KALDIK"

Yangından saniyelerle kurtulan İsmail Taş ise annesinin uyanık olmasının kendileri için bir mucize olduğunu dile getirdi. Gece saat 12 civarında derin uykuda olduklarını belirten Taş, "Elektrik kabloları kıvılcım çıkarınca çadırlar bir anda parladı. Annem bizi uyandırmasaydı duman altından çıkamazdık. Toplamda 4 çadırımız ve 3 konteynerimiz kül oldu. Müdahale etmeye çalıştık ama alevler çok büyüktü. Eşyalarımızın tamamı yandı, üzerimizdeki kıyafetlerle kaldık. Ama annemizin sayesinde bugün hayattayız, her şeyde bir hayır vardır" diyerek yaşadıkları çaresizliği anlattı.

EKİPLER YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangının diğer yerleşim yerlerine sıçramasını engelledi.

Soğutma çalışmalarının ardından yapılan ilk incelemelerde, yangının eskiyen elektrik tesisatındaki kısa devreden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 13 kişinin açıkta kaldığı mahallede sosyal yardım ekipleri inceleme başlatırken, polis ekipleri de olayla ilgili soruşturma yürütüyor.

Kaynak: İHA