45 Yıllık Hayali Gerçek Oldu: Salih Amca Protez Bacağıyla Yeniden Yürümeye Başladı

Adana’nın Feke ilçesinde 18 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle bacağını kaybeden 63 yaşındaki Salih Yaşar Aybar, 45 yıl sonra protez bacakla yeniden hayata tutundu. İHA’nın haberi ve hayırseverlerin desteğiyle umut ışığı bulan Aybar, “Gözüm yüzde 5 görüyor ama artık ayağım var, yürüyebiliyorum” dedi.

Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (1)

Gençlik Yıllarında Kaybettiği Bacağının Yerine Protez Bacak Takıldı

Çandırlar Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve görme engeli de bulunan Aybar, 18 yaşında geçirdiği erizipel hastalığı sonucu enfekte olan bacağı kesilmişti. Yıllardır protez bacak hayaliyle yaşayan Aybar, İHA’nın duyarlılığı ve desteklerle 8 aylık tedavi sürecinin ardından protez bacağına kavuştu.

Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (4)

Hayırseverler, Doktorlar ve Kurumlar Seferber Oldu

Antalya’da tırın çarptığı Karayolları işçisi hayatını kaybetti
Antalya’da tırın çarptığı Karayolları işçisi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

AID Uluslararası Doktorlar Derneği, Feke Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve Adanalılar Derneği’nin yanı sıra gönüllü doktorların destek verdiği süreçte, Aybar’a göz tedavisi de uygulandı. 45 yıl sonra yeniden yürüyebilen Aybar, özgürce günlük işlerini yapabildiğini söyledi.

Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (5)

“Dünyalar Benim Oldu, Artık Geleceğe Umutla Bakıyorum”

“İHA sesimi duyurdu, Türkiye beni duydu” diyen Aybar, “Bacak hayalim gerçek oldu. Artık sevinç gözyaşları döküyorum. Kendi işimi kendim yapabiliyorum. Allah herkesten razı olsun” ifadeleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (7)Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (6)Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (5)Adana’da 45 Yıl Sonra Protez Bacakla Yürüyen Salih Amca’nın Umut Dolu Hikayesi (4)

Kaynak: iha