İran’dan ABD uçak gemisine balistik füze saldırısı iddiası
İran’dan ABD uçak gemisine balistik füze saldırısı iddiası
İçeriği Görüntüle
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’a yönelik devam eden askeri operasyonlar sırasında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan resmi duyuruda, 5 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklama, bölgede tırmanan gerilimin ABD ordusu açısından da ağır sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu.
PENTAGON’DAN RESMİ AÇIKLAMA
Pentagon tarafından yapılan açıklamada, İran’a karşı yürütülen operasyonlar sırasında 3 askerin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Yaralanan 5 askerin ise tedavi altına alındığı bildirildi. Askerlerin kimlik bilgilerine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.
ABD Savunma Bakanlığı, operasyonların sürdüğünü ve bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydetti.
CENTCOM’DAN “SİLAH BIRAKIN” ÇAĞRISI
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da operasyonların başlangıcında Jamaran sınıfı bir İran korvetinin vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, geminin Umman Körfezi’nde Çabahar İskelesi yakınlarında batmak üzere olduğu öne sürüldü.
CENTCOM, İran Silahlı Kuvvetleri, Devrim Muhafızları ve polis teşkilatı üyelerine yönelik çağrısında, “Silahlarınızı bırakın. Gemiyi terk edin” ifadelerine yer verdi.
BÖLGEDE GERİLİM TIRMANIYOR
İran ile ABD arasında son günlerde artan askeri gerilim, karşılıklı açıklamalarla daha da sertleşti. ABD’nin operasyonlarda asker kaybı verdiğini açıklaması, çatışmaların seyrine ilişkin endişeleri artırdı.
Gelişmelerin bölgesel ve küresel güvenlik dengeleri üzerindeki etkisi yakından izleniyor.

Kaynak: DHA