Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında konut sorununa çözüm getirecek yeni bir adımı kamuoyuna açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, 81 ilde eş zamanlı olarak 500 bin sosyal konut inşa edilecek.
Projeyle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma imkânı artırılacak. Erdoğan, şehit ve gazi yakınları, emekliler, gençler ile üç çocuklu aileler için özel kontenjan ayrıldığını vurguladı. “Her kesimden vatandaşımızın barınma ihtiyacına çözüm sunmayı hedefliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, projenin Türkiye’de sosyal devlet anlayışının güçlü bir göstergesi olacağını söyledi.
Konut hamlesinde bir ilke imza atılarak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle kiralık sosyal konut uygulaması da hayata geçirilecek. Erdoğan, bu modelin, yüksek kiralardan etkilenen dar gelirli ailelere nefes aldıracağını belirterek, “Vatandaşlarımız TOKİ’nin üreteceği konutlardan uygun koşullarla kiralama imkânına kavuşacak” ifadelerini kullandı.
Projenin tanıtım detaylarının önümüzdeki günlerde paylaşılacağını kaydeden Erdoğan, bu adımın hem konut piyasasına denge getireceğini hem de yeni istihdam olanakları yaratacağını dile getirdi. “500 bin sosyal konut, ülkemizin dört bir yanında şehirlerimizin çehresini değiştirecek” dedi.
Konuşmasında enerji politikalarına da değinen Erdoğan, Türkiye’nin artan enerji talebini karşılamak için kaynak çeşitlendirmesine gittiklerini söyledi. Arama ve sondaj çalışmalarının sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı, “Enerji sepetimizi sürekli büyütüyor, yerli kaynaklarımızı devreye sokuyoruz. Hedefimiz kesintisiz ve güvenilir enerji arzıdır” dedi.
Havacılıkta ise Türk Hava Yolları’nın yükselişine dikkat çekildi. Erdoğan, 2002’de 10 milyon yolcu taşıyan THY’nin bugün 85 milyon yolcuya ulaştığını, filonun 470 uçağı aştığını ifade etti. 2025 hedefinin 90 milyon yolcu olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki aylarda 500’üncü uçak filoya katılacak. 2033’te THY filosu 813 uçağa çıkacak” sözleriyle havacılık sektöründeki büyümeyi özetledi.




