Ankara’nın Sincan ilçesinde kuyumcuya müşteri gibi giren S.T., eşine bilezik alacağını söyleyerek istediği 3 bileziği alıp kaçtı. Yaklaşık 580 bin lira değerindeki bileziklerle kaçmaya çalışan şüpheli, kuyumcu çalışanları ve çevredeki esnafın kovalamacası sonucu yakalandı. Şüphelinin kaçış ve yakalanma süreci güvenlik kameralarına yansıdı.
Kuyumcuya müşteri gibi girip bilezikleri aldı
Olay, Sincan ilçesi Buhara Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuda saat 14.30 sıralarında meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, iş yerine gelen S.T., eşine bilezik almak istediğini belirterek kuyumcudan 3 bilezik istedi. Çalışanın bilezikleri hazırladığı sırada oluşan boşluktan yararlanan şüpheli, yaklaşık 580 bin lira değerindeki 3 bileziği alarak iş yerinden hızla uzaklaştı.
Şüphelinin kaçışı sırasında kuyumcunun kapısına çarptığı, ardından cadde üzerinde kendisini takip eden çalışanlar ve esnafla kovalamaca yaşandığı belirtildi.
Esnaf ve çalışanlar peşine düştü
Bilezikleri alarak kaçan şüphelinin peşine kuyumcu çalışanları ve çevredeki esnaf düştü. Cadde boyunca devam eden kovalamacanın ardından S.T., üst sokakta bulunan bir apartmanın istinat duvarından atlayarak kaçmaya çalıştı.
Ancak şüpheli, takipteki esnaf ve çalışanlar tarafından yakalandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri S.T.'yi gözaltına aldı.
Şüpheli, işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kuyumcu sahibi yaşananları anlattı
Kuyumcu sahibi Tolga Koçak, şüphelinin olaydan önce de iş yerine geldiğini belirterek, S.T.'nin daha önce altın fiyatları hakkında bilgi aldığını söyledi.
Koçak, şüphelinin önceki gelişinde gram altın fiyatını sorduğunu belirterek, bugün ise bilezik almak istediğini ifade etti.
Çalışanın elindeki bilezikleri fırsatını bulduğu anda alan şüphelinin kaçmaya başladığını aktaran Koçak, çevredeki esnafın ve mahalle sakinlerinin de olaya müdahale ederek şüphelinin peşinden koştuğunu söyledi.
“İhtiyacım olduğu için çaldım” dedi
Kuyumcu sahibi Koçak, şüpheliyi yakaladıktan sonra neden hırsızlık yaptığını sorduklarını belirterek, S.T.'nin kendilerine “Çalıştığım para yetmiyor” şeklinde cevap verdiğini aktardı.
Ancak polis merkezinde yapılan kontrollerde şüphelinin herhangi bir sigorta kaydının bulunmadığının görüldüğünü ifade eden Koçak, S.T.'nin çevredeki başka kuyumculardan da daha önce altın fiyatlarını sorduğunu söyledi.
580 bin liralık bilezikler sahibine teslim edildi
Şüphelinin çaldığı 3 bileziğin toplam değerinin yaklaşık 580 bin lira olduğu belirtildi. Bileziklerin olayın ardından kuyumcuya geri ulaştırıldığı öğrenildi.
Öte yandan şüphelinin kuyumcuya girişi, bilezikleri alarak kaçması ve yaşanan kovalamacanın bazı bölümleri güvenlik kameralarına yansıdı.
Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.




