Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü Otomobil pazarı 30 yılda 6 kat büyüdü
Yerel Seçimlerde Kaç Oy Pusulası Var?
31 Mart yerel seçim oy pusulası örneği araştıran vatandaşlar dikkat etmesi gereken hususları inceledi. Peki, yerel seçimde kaç oy pusulası var? İşte detaylar:
Yerel Seçimler ve Oy Pusulaları:
Tüm Türkiye’nin merakla beklediği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı gün kaldı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 31 Mart yerel seçim öncesi oy pusulası 2024 araştırmaları hızlandı. YSK tarafından paylaşılan 31 Mart yerel seçim oy pusulası örneği yayınlandı. Sandık başına gidecek olan vatandaşlar yerel seçimde kaç oy pusulası var sorusuna yanıt aradı.
Yerel seçimler hakkında bilinmesi gerekenler - BBC News Türkçe
Oy Pusulalarının Renkleri ve Sıralaması:
2024 yerel seçimlerde kaç oy pusulası var YSK tarafından yayınlandı. Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayanlar için bir pusula, büyükşehir olmayan illerde yaşayanlar içinse başka bir pusula verilecek. Oy pusulaları renkleri ve sıralaması şu şekilde olacak:
  • BEYAZ: Büyükşehir Belediye Başkanlığı için
  • TURUNCU: İl Genel Meclisi üyeleri için
  • MAVİ: Belediye Başkanları için
  • SARI: Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için
Seçmenlere toplamda 4 oy pusulası verilecek. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak ve bu pusulaları sandıkta kullanacaklar. Yerel yöneticilerini seçmek için sandığa gidecek olan seçmenler, oy pusulalarının renklerine ve sıralamasına dikkat ederek tercihlerini yapacaklar.
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK