Oyun Hamuru Alışverişi: Minik Eller İçin Büyük Eğlence Oyun Hamuru Alışverişi: Minik Eller İçin Büyük Eğlence
Lise eğitimine başlayacak öğrenciler için büyük bir adım olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini alarak kalem, silgi ve kalemtıraşlarını hazırladı. LGS'de çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Peki, LGS sınavı ne zaman başlayacak ve bitecek? İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS için hazırlıklar tamamlandı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında sınava girecek olan öğrenciler, çoktan seçmeli 90 soruya yanıt verecek. Öğrenciler, sınav belgelerini alarak sınav salonlarına gidecek. LGS'nin sözel ve sayısal bölümleri hakkında merak edilenler de belli oldu.
LGS, 2 Haziran Pazar günü saat 09.30’da başlayacak. Öğrenciler, T.C kimlik numaraları ile aldıkları sınav giriş belgeleri ile sınav merkezlerinde ter dökecek. LGS’nin birinci oturumu saat 09.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. İki oturumda toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturumda 50 soruluk sözel alan soruları çözülecek. İkinci oturumda ise 40 soruluk sayısal alan soruları yer alacak.
  • Birinci Oturum (Sözel): Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil testleri.
  • İkinci Oturum (Sayısal): Matematik ve Fen Bilimleri testleri.
LGS sınavı ile ilgili tüm bilgiler e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde bulunuyor. Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri olmadan sınav salonlarına alınmayacak. Bu belgeler, okul müdürlükleri tarafından onaylanarak öğrencilere verilecek.
Sonuç
LGS, 2 Haziran'da başlayacak ve iki oturum halinde yapılacak. Öğrenciler, sınav giriş belgeleri ve sınav malzemeleri ile hazır olmalı. LGS'de başarılar dileriz
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK