Dünyanın tepesinde garip şeyler oluyor. Manyetik Kuzey Kutbu Kanada’dan Sibirya’ya doğru kayıyor. Hatta o kadar hızlı kaymaya başladı ki bilim insanları dünyanın manyetik modelini yenilemek zorunda kaldılar..”

Böyle bir haberi okuyunca elbette benim gibi dikkat kesildiniz. Bundan hemen sonra da Abdullah Çiftçi Bey’de benzer bir bilgiyi sosyal medya üzerinden paylaşınca, araştırma yapmak bize vacip oldu. Çünkü, kıyametin büyük alametlerinden biri de güneşin batıdan doğması olarak biliyorduk.

Şimde elde ettiğim derleme bilgileri sizlerle önce paylaşıp, sonra da değerlendirme yapalım inşallah”

Milliyet Gazetesinde ilk defa okuduğum haber şöyle diyordu: “İşte 5 yılda bir bu değişimi ve değişimdeki hızı tespit ederek manyetik sapma açılarını ve daha pek çok şeyi belirleyen o “Dünya Manyetik Modeli”ni en son 2015’de güncelleyen bilim insanları ilk kez normal yayım takviminden önce 2020’yi beklemeden değiştirmek durumunda kaldılar. Bu modeli değiştirmek zorundalar çünkü gerek askeri ve gerekse sivil uçaklar, gemiler yönlerini belirlerken bu modeli esas alıyor. Hatta siz de farkında olmadan bundan etkileniyorsunuz çünkü her gün kullandığınız o Google ya da Yandex haritaları gibi navigasyon sistemleri de bu verilere bağlı. Fakat son dönemde manyetik kutupların değişim hızı da arttığı için havalimanı pist isimlerinin de daha sık güncellenmesi gerekebilir.

GERİ DÖNÜŞ TAMAMLANACAK MI?

Yılda 15 km’den 55 – 60 km’ye nasıl çıktı? Bu hızla Sibirya’ya kaydıktan sonra ne olacak? Kanada’ya geri mi dönecek? Yoksa en son 780.000 yıl önce yaşanan manyetik kutupların tamamen yer değiştirmesi olayını tekrar mı yaşamaya başladık, çünkü tıpkı depremler gibi bu değişim de kaçınılmaz? Eğer öyleyse bu ne kadar hızlı gerçekleşecek? 1000 yıl sonra mı yoksa bazılarının iddia ettiği gibi 100 yıl sonra mı Kuzey Güneye, Güney Kuzeye dönüşecek? (http://barisozcan.com/dunyanin-kutuplari-neden-yer-degistiriyor)

Bilim insanları bir başka değerlendirmede ise şunları söylüyor: “Dünya'nun manyetik alanı son 200 yılda yüzde 15 zayıfladı. Bu durum, manyetik alanın gelecekte bizleri uzaydan gelen zararlı radyasyona karşı koruyamayacağı endişelerini artırdı.Dünya'nın manyetik kutupları yer mi değiştiriyor?

Dünya'yı da tıpkı Kızıl Gezegen Mars gibi bir son mu bekliyor? Bilim insanlarına göre evet. Bilim insanları Dünya'nın manyetik kutuplarının yer değiştirebileceğini ve bu ender yaşanan kozmik fenomenin, uzaydan gelen ölümcül radyasyonun direkt olarak gezegenimize ulaşmasına sebep olabileceğini açıkladı.

KIYAMETİN AYAK SESLERİ Mİ?

Dünya'nın çekirdeği sayesinde oluşan manyetik alan son 200 yılda yüzde 15 zayıfladı. Bu durum, manyetik alanın bir süre sonra yeterince güçlü kalamayacağı ve Dünya'nın uzay radyasyonu ve şiddetli güneş fırtınaları gibi ölümcül etkilere açık hale geleceği anlamına geliyor olabilir.

Dünya'nın manyetik kutupları günümüze kadar her 200 bin ila 300 bin yılda bir yer değiştirdi. Son yer değiştirme ise 780 bin yıl önce yaşandı. Yani yer değiştirme ortalama süreye oranla ciddi anlamda gecikti.

Bilim insanları, manyetik kutuplarda yaşanacak ani bir değişimin gezegenin bazı bölgelerini yaşanmaz hale getirebileceği endişesini taşıyor.(Örnek Hollanda bunlardan birisi) Hatta yer değiştirmenin eli kulağında olduğuna dair bazı bulgular var. Uydu fotoğrafları, eriyik demir ve nikelin Dünya'nın çekirdeğinden aktığını ve bu sayede manyetik kutupların oluştuğunu gösteriyor. Fakat bu akışın zayıflaması manyetik kutupların yer değiştirmesi olasılığını gündeme getiriyor. (Kaynak: Instagram.com/mehmetcankmr/chttps://www.milliyet.com.tr/)

Sonuç bu değişim acaba kıyametin ayak sesi mi? Bilinmez ancak, kıyametin kopacağı kesin. Ne zaman olacağını ise Allah(cc) bilir. Biz Nasrettin Hoca’nın hikayesi ile bitirelim. “Nasrettin Hocaya sormuşlar kıyamet ne zaman kopacak diye. Ben öldüğümde demiş!” Aslında insana Allah’tan sonra en yakın olan şey ölümdür. Demek ki,  kıyamet çok yakın. Ne dersiniz?

Kalın sağlıcakla.

.