Onikişubat Belediyesi’nin açtığı, Yüksek öğretim kurumu sınavlarında  (YKS)’da başarılı olan öğrenciler için yapılan toplantıda, konuşan Kahramanmaraş Milletvekili ve içişleri komisyonu başkanı Celalettin Güvenç “Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 236 bin öğrencimiz var. Bu yıl YSK’de Kahramanmaraş’ımız 66’ıncı sıradan 31’inci sıraya çıktı. Rakamlara göre konuşuyoruz, hamaset yapmıyorum, 35 sıra birden sizlerin başarısıyla öne geldik. Bizleri gururlandırdınız. Hocalarımızdan da bu kursları açan Belediyemizden de Allah razı olsun. Hiçbir başarı tesadüf değil. Bununda ne anlama geldiğini büyüdüğünüzde, anne, baba olduğunuzda anlayacaksınız. Gümbür, gümbür gelen bir Türkiye var. Allah’ın izniyle, şu savaş bitsin, nükleeri ve doğalgazı devreye alalım. Bu çocukların Türkiye’sine hepsi daha çok saygı duyacak. Yeter ki çalışalım, yeter ki birlik olalım, bozguncuya, teröre fırsat vermeyelim”

Onikişubat belediye başkanı Hanifi  Mahçiçek ‘te” Belediyemiz bünyesinde  ücretsiz üniversite hazırlık kurslarında günümüze kadar 7 bin 500  öğrenci bizim dershanelerimizde kurs gördü. Bunun %85 başarılı oldular. Bu gençlerimiz bizden daha iyi yetişecekler ve bizden daha iyi bu ülkeye hizmet edeceklerdir.”

Daha öncede Vali Ömer Faruk Coşkun ülke genelinde yapılan YKS sınavlarında, sayısalda il birincisi ve Türkiye 34’sü olan Oğuz Semih Arık ile yine sayısalda Türkiye 283.’si olan Ahu Gürsoy’u makamında kabul ederek başarı dilemişti!

Diğer taraftan: Önceki yazımızda Kahramanmaraş’ın YKS’da kaçıncı olduğunu merak ettik, başarılı olan öğrencilerin kaçıncı olduğu veriliyor ama toplam olarak genel bilgi verilmemişti. Çünkü bu yıl ki bilgiler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelmemiş. Ancak yerleştirmelerden sonra açıklama yapılacağı bilgisini almıştık. Celalettin Güvenç’in açıklaması iyi oldu.