Özel İdare İş Merkezi, valilik binasının da bulunduğu ada, ani bir kararla kent meydanı yapılmasına karar verilmiş.

Yapımına Vali Atilla Osman Çelebi zamanında karar verildi. Vali Çelebinin Malatya’ya atanmasından sonra Aslan Yıldırım geldi ve temeli atıldı.

İlhan Atış, zamanında binanın inşaata devam edildi. Mühendisler Odası Başkanı Yaşar Balık, gazeteciler ve meslek odaları bu projeye karşı çıkmışlardı!

Karşı çıkmalarına rağmen Vali Atilla Osman Çelebi bu olumsuz projeye kulak tıkamıştı…

Daha sonra Vali İlhan Atış bu projenin rantablı proje olmadığını söyleyerek buranın otel yapılmasını istemişti. O tarihte bu projenin ödüllü bir proje olduğu öne sürülerek otele dönüştürülmesi gerçekleşmedi. Daha sonra satılığa çıkartılan bu binaya müşteri çıkmadı. O zaman mimarlar odası yoktu.

Şimdi Mimarlar Odası Valilik meydan projesine itiraz ederek, ”Bizim düşüncemiz alınmadan. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Aksu TV. Çıkarak bu projeyi anlatmasına bir anlam veremedik” diyor.

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil… Her şeyin değiştiği gibi ilimizde değişti ve gelişti. İki tane üniversitemiz var. KSÜ mimarlar ve mühendisleri yetiştiren fakültelerimiz var. Bunları yetiştiren akademisyenler var. KMTSO ve birçok odalarımız ve özel düşünce kuruluşlarımız var. Bu önemli konular aceleye getirilmeden mutlaka kamu oyula paylaşılması varken çok aceleye getirilmesi yine yanlışları da beraberinde getirecektir.

Kahramanmaraş mimarlar odasından gelen diğer bir açıklamada:

‘’Valilik meydan projesi odamıza fikir soran Büyükşehir belediyesinin,  istişareyi beklemeden proje taslağını açıklamaları bizi şaşırttı.  Odamız yönetim kurulu olarak; valilik meydan projesi üzerinde taslak çalışması yapmıştık. Bu projede kimlerden destek alındığını bilmiyoruz. Hazır bir proje olup kent meydan Projesi’ne dahil mi edilecek? Projenin temelini oluşturmak için kurulan komisyonun toplanıp toplanmadığı konusunda bile bilgiye sahip değiliz.’’

Geçtiğimiz Cumartesi Günü Ak Parti Kadın kolları, kongresi yapıldı. Kongre için gelen AK Parti Genel başkan yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir belediyesi Başkanı ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı basına kapalı toplantıda; kent meydanının adının yedi güzel adam olarak değiştirilmesini isteyen olmuş.

Ülkemize ve ilimize mal olmuş bu yedi şairimiz için daha önce, Yedi güzel adam dizisi, müze ve tünellere adlara verildi. Bir isim verilecekse? Eğer… Son yıllarda ilimizin gelişmesi için büyük yatımlara imza atıldı.

Bu yatımlara öncülük eden ”MAHİR ÜNAL KENT MEYDANI“ neden olmasın. Buna kimsenin itirazı olamaz. Karşılığı olan bir isim… İlimizde bulvar ve caddelere karşılığı olmayan isimleri levhalarda görüyoruz.

“İltifat marifete tabii” derler. Biz il olarak devamlı eleştiri kültürünü öne çıkartırız. Hep eleştiri, hep eleştiri… Olmuyor… Birazda bardağın dolu tarafına baksak iyi olur değil mi? Çalışanları motive ederek çalışma hırsını artırsak nasıl olur?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi insan toplumsal bir varlıktır. Bağlı olduğu değerleri göz önüne alır. İnsan doğasında var olan beğenilme ve takdir edilme güdüsü başka nasıl doyum kazanır. Yaşadığımız topluma ters düşmek, dışlanıp yalnızlığa itilmek istemiyorsak, toplum kuralarına istesek de istemesek de uymak zorundayız. Kendimize, çevremize barışık yaşamanın başkaca bir yolu var mı?