Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay Kahramanmaraş Bugün Gazetesi Sosyal Medya Kanalında Bugün’e Özel Programında Gazeteci ilker Yiyen ve Gülizar Taş’ın sorularını yanıtladı.

Proğramı yakından takip edenlerden biriyim.

Başkan Okay, “Bölgemizin her anlamda kalkınması, zenginleşmesi ve gelişmesi adına gereken tüm çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü ve doğasıyla turizmdeki potansiyeline dikkat çeken Başkan Okay Birçok projeyi tamamladıklarını ve tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden büyük proje Yalnız Ardıç projesini anlattı.

Tabi heyecan var, Programda Heyecanın devam edildiğine de vurgu yapıldı.

Dulkadiroğlu Onikişubata göre daha çok hizmet bekleyen bir ilçe…

8 yılda birçok şey değişti ve ilçe hızla şehre katma değer katıyor.

İlçede toplu konut projesine de ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Okay, son günlerde bazı üyelerin ifade ettiğinin aksine projede her hangi bir aksaklık yaşanmadığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Yenikent projesinde inşaat çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmalarının da aynı anda sürdüğünü aktaran Başkan Okay, şunları dile getirdi: “Bölgemizin ihtiyacı doğrultusunda maliyetleri açısından Türkiye’ye örnek olacak bir toplu konut projesine imza attık. 2017 yılında ilan ettiğimiz ve çalışmalarına 2018 yılı içerisinde başladığımız bu projemiz maliyet açısından örneği olmayan bir projedir. İnşaat sektöründe artan maliyetleri üyelere yansıtmadan, belediye şirketimizle karsız olarak bu çalışmayı yapıyoruz. Vatandaşımız ortalama 115 Bin TL ile burada ev sahibi oldu.

Sosyal medya aracılığıyla yada inşaat alanına gelerek kendini ifade eden arkadaşlarımızın aksine burada çalışmalar durmadı ve özveriyle devam etmektedir. Bugünün şartlarında dahi bir aksama yaşanmadan bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

12 blokta tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. 12 blokta ise yüzde 90 oranında çalışmalar tamamlandı. Geri kalan kısımlarda ise karkas yapı tamamen bitirildi. Detay çalışmalar hızla devam ediyor. Biz bu projenin takipçisiyiz, proje ile ilgili bütün detayları hassasiyetle takip ediyoruz. Vatandaşlarımız bu noktada rahat olsunlar.

En kısa sürede onları evlerine kavuşturmak için çalışıyoruz” demesi oradaki sorununda ödeme yapan ve yapmayan arasında olduğunu ortaya koyuyor.

Tabi İnsanlar kendi istediği gibi yorumluyor konuları, gerçekler bazen hiç kimsenin işine gelmeye biliyor.

Biz Başta Başkan Okay’ı ve güzel bir Program izleten ilker Yiyen ve Gülizar Taş başta olmak üzere Bugün Gazetesini de tebrik ediyorum.

İnşallah bu tarz programlarla insanların ufku açılır…

Kalın Sağlıcakla…