Ev hayali kuran dar gelirliye konut müjdesi KahramanmaraşBüyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan geldi. Gölkent,Güneşevler’den sonra Yıldızkent’i hayata geçiren Erkoç, dar gelirlinin evsahibi olması için çalıştıklarını üzerine ev olmayan ve Kahramanmaraş nüfusunakayıtlı herkesin konut müracaatında bulunabileceğini açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında belediye garantörlüğündekurdurulan kooperatifle dar gelirliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerinibelirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “buprojeler hiçbir kar amacı olmadan direk maliyetine ucuz arsa üretilerek yapılanbir çalışma. Yıldızevler konut kooperatifinde 684 konut yer alacak. İnşallahKahramanmaraş’ta ev alması hayal olan, imkânı olmayan vatandaşlarımızın evsahibi olması büyükşehrin garantörlüğünde bu tür kooperatifleridestekleyerekten vatandaşlarımızın ucuz ev almasını sağlama gayretindeyiz.”Dedi.

Erkoç ayrıca TOKİ ile diyalog halinde olduklarını yine dargelirli vatandaşlara ucuz konut vermek için ucuz arsa temin ettiklerini veTOKİ’nin 2018 yılı içerisinde Kahramanmaraş’ta çok büyük çalışmaları olacağınısöyledi.

Yıldızevler Konut Yapı Kooperatifinin Başkanlığını yürütenDulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci ise yapılacakkonutların müracaat şartları ve konutların teknik durumlarıyla ilgili bilgilerverdi. Kahveci, “

Kooperatifimiz Doğukent’in hemen üstünde yaklaşık 85 dönümalan üzerinde projelendirilmiştir. Bu projeyi yaparken uzunca bir süre üzerindeçalıştık, daha önce de konut yaptığımız için oradaki tecrübelerimizi burayaaktarıyoruz. Yani 28 Ekim’de başlıyor 6 Kasım Pazartesi Günü üye kayıtlarınıbitireceğiz.  Dairelerimiz bürüt 135metrekare, net 102 metrekare olmak üzere, 38 blok 684 daireden oluşmaktadır.Her blok 9 kat ve her katta ise 2 daire bulunmaktadır. Ayrıca Yıldızevler’deçocuk oyun alanları, parklar, geniş yollar ve spor alanları konutlar arasınadağıtılmıştır. Site güvenliği de mahalle samimiyetine uygun, mahallesamimiyetini buluşturan bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledik.” Dedi.

Bugün başlayan müracaatlarda 30 bin TL peşinat şartıgetirildiği bildirildi. Ayrıca Kahramanmaraş Nüfusuna kayıtlı olması ve üzerinehiçbir konutun olmaması şartı başta olurken, müracaatların fazla olmasıdurumunda ise kura çekileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi