İl Vakanın Cin’de yaşandığı ve Küresel çapta yaşanan ve ülkemizde de görülmeye başlanan koronavirüs ile mücadelede doğrultusunda hayat durma noktasına geldi.

Bunu Fırsat bilen insanlarda var, bundan tedirgin olan insanlarda…

İnsanlar Maalesef Tedirginliği gittikçe artıyor.

Tabi Tedbiri elden bırakmamak gerekir ama Fırsata çevirmekte doğru değil.

Kolonya, Islak Mendil gibi dezenfekte malzemeleri fiyatları tavan yaptı, fahiş fiyat uygulanarak fırsatçılar iş başına geçti.

Sosyal Medyalarda reklamlar yapılarak bir şişe kolonya eve, Otomobil ile takasa çıkarttırılarak alaylar edilir hale geldi.

Marketlerde Un, Makarna, Bulgur gibi malzemeler evlere depolanır hale geldi.

Hal Böyleyken Tedirginlik git gide arttı.

Kahramanmaraş’ta tedirginliğin önlemleri alınmaya çalışılırken birçok programlar iptal edildi.

Sağlık, Ekonomi, Spor, Eğitim ve Ticaret hayatını olumsuz etkilendi.

İlk olarak Çin’de görülen sonrasında ise tüm dünyaya yayılan salgın ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam ederken Corona virüsü dolayısı ile birçok program iptal edildi. Hayatı Olumsuz Etkileyen Corona Virüsü Ekonomi başta olmak üzere, Turizm, Sağlık, Eğitim ve Spor gibi alanlara etki yaparken birçok programlar ise iptal edildi.

Corona virüsü vaka sayısının 127.749 bin kişiye ulaştığı bildiriliyor.

Virüsten kurtulanların sayısı ise 68 bini aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 4 bini aştığı ifade ediliyor.

Peki Fırsatçılar kaça ulaştı, onlardan nasıl kurtulacağız o meçhul.

Kahramanmaraş’ın en önemli organizasyonlarından Dondurma Festivali iptale uğradı.

Türkiye Genelinde Okulların tatil edilmesi ile Kahramanmaraş’ta Eğitim dururken Okulların tatili ile Otobüs Terminallerindeki yoğunluk dolayısı ile Öğrenciler Memleketlerine dönüş yapmaya başladı.

Mehmet Akif Kültür Merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i anma programı gibi etkinlikler iptal edildi.

Buna Benzer bir çok program iptale uğradı.

İnsanlar evden çıkmamaya başlayacak yakında.

Kısacası Ohal Kapıda gibi…

Türkiye'de virüse rastlanmasa da turist sayısının azalması ticaret hayatını olumsuz etkiledi.

Genelge ile bugün umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri" geçici bir süreliğine kapatıldı.

Tedbirler artarken İnsanlar nasıl bir duruma teşvik edilecek, evde rahatlık sistemi hiç iyi olmayacak gibi…

Kalın Sağlıcakla…