Bir gülümseme insana hiçbir şeye mal olmaz. Fakat çok şey kazandırır. Vereni fakirleştirmeden alanı zengin eder. Gülümseme sadece bir an sürer, fakat anısı bazen sonsuza dek yaşar. Hiç kimse onsuz yaşayabilecek kadar zengin değildir.

Gülümseme evde mutluluk, işte başarı getirir. Dostluğun ve içtenliğin parolasıdır. O, yorguna dinlenme, üzgüne neşe verir.

Böyle olmakla birlikte, satın alınamaz, rica ve minnetle elde edilmez. Çünkü kendiliğinden verilmedikçe kimsenin işine yaramaz. Bazı kimseler size gülemeyecek kadar yorgundurlar, onlara siz gülümseyin.

Gülümsemeyenlerin güler yüz görmeye gereksinimleri herkesten çoktur.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ziyaretimize geldi.  Osmaniye Valiliği’nden ilimize atandığında ziyarete gitmiştik, gazele olarak. İlk gördüğümüzde herkesle güler yüzle  tanışması bizlere de samimi  gelmişti!. Çünkü her Valinin güler yüzlü olması biraz zor. Bilindiği gibi Vali Devleti temsil ediyor. Hayati öneme sahip, birçok kurum ve kuruluşlar direk olarak Vali beye bağlı ve Vali beyin sorumluğundadır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra askeriye de direk Valiliğe bağlandı. Gerektiğinde sıkıyönetim ilan edecek kadar yetkiye sahip.

Büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri daha yetkili hale getirildi. En azından özel idare gibi büyük kurum varlıklarıyla birlikte büyükşehir belediyesine bağlandı. Ama Valinin her yerde toplum üzerinde özgür ve psikolojik ağırlığı çok fazla hissedilir… Çünkü ilimizde Valiye çok değer verilir. “Devlet baba “denir… Kahramanmaraş  Devletine bağlıdır. O, Kahramanmaraşlının kırmızıçizgisidir... Hiçbir zaman teröre sıcak bakmaz. Onun için PKK ilimizde zemin bulamaz.

Diğer taraftan; kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik etmek amacıyla, Avrupa komisyonu tarafından 2002 yılından bu yana kutlanan, ulusal koordinasyon görevini Türkiye belediyeler birliğine verilmiş! Avrupa haraketlilik haftası ,”Sürdürebilir ulaşım sağlığı ve güvenli hareketlilik” sloganıyla Kahramanmaraş’ta yürüyüş ve bisiklet sürme etkinliğine ev sahipliği yaptı. 

Kültür merkezi Kavşağı’nda başlayan bisiklet yürüyüşünün başında Vali Ömer Faruk Coşkun ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Vecek  pedal çevirdiler.

Bunlar Vali Ömer Faruk Coşkun’a belki artı getirmez ama onu gören insanlar “kendilerinden birisi olarak  görür ve kabul eder.

2002 yılında kutlanmaktaymış ama, ilk kez şahit olduk.

Bu ilde birçok vali görev yaptı. Bazıları halkla iç içe olurken örneğin “İbrahim Öztürk ve İlhan Atış gibi, valiler yıllar geçmesine rağmen hala hafızalarda yerini koruyor.  İşte bizim istediğimiz Vali başta güler yüzlü olmalı, caddelerde gezmeli esnafların hatırını sormalı. Eski valilerden İlhan Atış kıyafet değiştirerek insanların dertlerini dinlerdi!

Bir keresinde bir sabah sağlık olacağına giderek orada doktoru bulunmayınca… Soruşturma açtırmıştı…

+++

Basın ve sosyal medyanın görevi olumluyu da olumsuzu da gündeme taşımaktır.

Vali ,Cumhurbaşkanı ve devleti temsil ediyor. Valide aynı zamanda; Ömer Faruk Coşkun gibi güler yüzlü olmalı ve güler yüzünü insanlara yansıtmalıdır.